Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Gazze'de Su Kesintisi Nedeniyle Deniz Suyuyla Yıkanan Gazzeliler

Gazze'de yaşanan su kesintisi nedeniyle Gazzeliler, deniz suyuyla yıkandı. İsrail'in hava saldırıları ve abluka altındaki Gazze'de yaşanan insani kriz derinleşiyor. İçişleri Bakanlığı, acil akaryakıt ihtiyacı olduğunu belirtiyor ve uluslararası yardım çağrısı yapıyor.

Yayın Tarihi: 29.10.2023 22:23
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Gazze'de Su Kesintisi Nedeniyle Deniz Suyuyla Yıkanan Gazzeliler

Gazze'de Su Kesintisi ve Savaşın Etkileri

7 Ekim'den bu yana saldırı altında olan Gazzeliler, su kesintisinin yaşanmasıyla çareyi, deniz suyuyla yıkanmakta buldu. İsrail ordusunun hava saldırılarına uğrayan Gazze Şeridi'nden enkaz görüntüleri geliyor. Abluka altındaki Gazze'de sivil yerleşim yerleri hedef alınırken can kayıpları her geçen gün artıyor. Bölgede insani kriz derinleşiyor.

Su Sıkıntısı ve Çözüm Arayışları

İsrail Enerji Bakanı Yisrael Katz, yaklaşık 2 milyon Filistinlinin yaşadığı Gazze Şeridi'ne giden su akışını da kestiklerini açıklamıştı. Su sıkıntısı ise başlıca nedenlerden biri oldu. Elektrik olmadan çatıdaki depolara su taşıyan su pompalarının da çalışmadığı belirtildi. Bölge halkı da çareyi deniz suyunda buldu. Su ihtiyaçlarını karşılamak için çaresiz kalan Deir Al Balah kentindeki Filistinliler, sahile gelerek deniz suyuyla yıkandı.

İnsani Kriz ve Uluslararası Yardım Çağrısı

Filistin İçişleri Bakanlığı Sözcüsü İyad el-Bezm, Gazze Şeridi'nde yaşanan insani krize dikkat çekerek, acilen akaryakıta ihtiyaç duyulduğunu belirtti. İsrail'in Gazze'ye yapılan yardımları engellediğini ve gelen yardımların Filistinli direniş gruplarına gitmediğini vurgulayan Bezm, uluslararası kurumların İsrail'in suçlarını fark ettiğini söyledi. Ayrıca Mısır'a da çağrıda bulunarak insani yardımların girişi için Refah Sınır Kapısı'nın açılmasını istedi.