Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Gazze'de Elektrik Kesintisi: İsrail Gazze'ye Elektrik Verilmeyecek

İsrail, Gazze'ye elektrik, su ve yakıt verilmeyeceğini duyurmuştu. Gazze Enerji Kurumu, "Gazze'de saat 14'ten sonra elektrik olmayacak, Tek enerji santralinin yakıtı bitiyor" açıklamasında bulundu. İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı 950'ye, yaralı sayısı da 4 bin 500'e çıktı. İsrail'in Gazze'ye elektrik, su, yiyecek ve yakıt tedarikini kesmesiyle mevcut insani kriz daha da kötüleşecek. Özellikle yakıtın bitmesiyle jeneratörler devreye giremeyecek ve sağlık tesislerinin yaralılara müdahale etmesi imkansız hale gelecek. Cumartesi günü Hamas'ın başlattığı Aksa Tufanı operasyonunun ardından Gazze'ye saldıran İsrail, kent için tam abluka emri verdi. İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, Gazze'deki duruma ilişkin yaptığı değerlendirmede, Hamas'ın "pişman olacağını" ve Gazze'nin "asla eskisi gibi olmayacağını" söyledi. İsrail ile Filistin arasındaki çatışmaya değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gazze'ye su ve elektrik verilmemesine tepki göste

Yayın Tarihi: 11.10.2023 12:31
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Gazze'de Elektrik Kesintisi: İsrail Gazze'ye Elektrik Verilmeyecek

Gazze'de 14.00'ten sonra elektrik olmayacak

İsrail, abluka altına aldığı Gazze'ye elektrik, su ve yakıt verilmeyeceğini duyurmuştu. Gazze Enerji Kurumu, "Gazze'de saat 14'ten sonra elektrik olmayacak, Tek enerji santralinin yakıtı bitiyor" açıklamasında bulundu.

GAZZE'DE CAN KAYBI 900'Ü AŞTI

İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı 950'ye, yaralı sayısı da 4 bin 500'e çıktı. Gazze'deki Sağlık Bakanlığından konuya ilişkin yazılı açıklama yapıldı.

SAĞLIK HİZMETİ VERİLEMEYECEK

İsrail'in Gazze'ye elektrik, su, yiyecek ve yakıt tedarikini kesmesiyle mevcut insani kriz daha da kötüleşecek. Özellikle yakıtın bitmesiyle jeneratörler devreye giremeyecek ve sağlık tesislerinin yaralılara müdahale etmesi imkansız hale gelecek.

İSRAİL GAZZE'YE ABLUKA UYGULUYOR

Cumartesi günü Hamas'ın başlattığı Aksa Tufanı operasyonunun ardından Gazze'ye saldıran İsrail, kent için tam abluka emri verdi. İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, Gazze'deki duruma ilişkin yaptığı değerlendirmede, Hamas'ın "pişman olacağını" ve Gazze'nin "asla eskisi gibi olmayacağını" söyledi.

ERDOĞAN TEPKİ GÖSTERDİ

İsrail ile Filistin arasındaki çatışmaya değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gazze'ye su ve elektrik verilmemesine tepki göstererek, "İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'nde siz suyu kesemezsiniz. İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'nde elektriği kesemezsiniz." dedi.