Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Gazze Şeridi'nde Şifa Hastanesi Elektriksiz Kalma Tehlikesiyle Karşı Karşıya

Filistin Sağlık Bakanlığı, Gazze Şeridi'ndeki en büyük tıbbi kompleks olan Şifa Hastanesi'nin ana jeneratörünün yakıt eksikliği nedeniyle kapanabileceği uyarısında bulundu. Gazze Şeridi'ndeki diğer hastanelerin de yakıt sıkıntısı nedeniyle hizmet dışı kalabileceği belirtildi. İsrail ordusunun Şifa Hastanesi'ne yönelik saldırısı sonucu çok sayıda kişi hayatını kaybetti. Filistin Sağlık Bakanlığı, yaralıların tahliyesi için uluslararası yardım çağrısında bulundu.

Yayın Tarihi: 04.11.2023 00:25
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Gazze Şeridi'nde Şifa Hastanesi Elektriksiz Kalma Tehlikesiyle Karşı Karşıya

Filistin Sağlık Bakanlığı'nın Uyarısı

Filistin Sağlık Bakanlığı, abluka altındaki Gazze Şeridi'nin en büyük tıbbi kompleksi Şifa Hastanesi'nin ana jeneratörünün yakıt eksikliği nedeniyle birkaç saat içinde kapanabileceğini duyurarak insani felaket uyarısı yapmıştı.

Elektrik Kesintisi Yaşandı

Gazze Şeridi'nin en büyük tıbbi kompleksi Şifa Hastanesi'nin ana jeneratörünün yakıt eksikliği nedeniyle devre dışı kaldı ve elektrikler kesildi. Gazze Şeridi'ndeki 35 hastaneden 16'sının bombardıman ve yakıt eksikliği nedeniyle çalışamaz durumda olduğu belirtildi.

İsrail Ordusu Saldırı Yaptı

İsrail ordusu, Gazze'de binlerce hasta ve sivilin bulunduğu Şifa Hastanesi yerleşkesinin giriş kısmını vurdu. Saldırıda çok sayıda kişi hayatını kaybetmişti.

Uluslararası Yardım Çağrısı

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, Şifa Hastanesi'ndeki yaralıların Mısır'a tahliyesi için Uluslararası Kızılhaç'ın da İsrail'den güvence alamadığını açıkladı. Sağlık Bakanlığı, dünyadaki herkese sorumluluğu üstlenmesi çağrısı yaptı.