Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Gazze'deki Sağlık Merkezleri Saldırılardan Etkilendi

İsrail'in belirttiği "güvenli" bölgelerdeki sağlık merkezleri, artan saldırılar nedeniyle hizmet veremez hale geldi.

Yayın Tarihi: 27.07.2024 16:02
Güncelleme Tarihi: 27.07.2024 16:02

Gazze'deki Sağlık Merkezleri Saldırılardan Etkilendi

Gazze'deki Sağlık Krizi Derinleşiyor

Gazze Şeridi'ndeki Sağlık Bakanlığı, Han Yunus kentinde İsrail ordusunun daha önce "güvenli" olarak nitelendirdiği alanlara yönelik saldırıların ardından, birçok sağlık merkezinin hizmet dışı kaldığını açıkladı.

Açıklamalar ve Tıbbi İhtiyaçlar

Sağlık Bakanlığı'nın yayımladığı yazılı açıklamada, İsrail ordusunun Gazze'ye düzenlediği saldırıların Filistinlilerin sürekli yaşadıkları bölgeleri terk etmesine yol açtığı kaydedildi. Bu süreçte, özellikle Han Yunus'taki sağlık merkezlerinin büyük bir kısmının vurulması nedeniyle sağlık hizmetlerinin durma noktasına geldiği belirtildi.

Açıklamada, "Acil tıbbi ihtiyaçlar en üst seviyeye ulaştı. Avrupa Hastanesi'nin yeniden faaliyete geçmesi artık mümkün görünmüyor," ifadelerine yer verildi.

Yaşanan Zorluklar ve Hijyen Sorunları

Han Yunus'taki Nasır Hastanesi, hâlâ hizmet vermeye çalışan tek sağlık kurumu olarak öne çıkıyor. Ancak, bu hastanenin de kapanma riski, olası bir sağlık felaketinin kapıda olduğunu gösteriyor. Yerinden edilerek barınmaya çalışan vatandaşların, hijyen malzemelerine ulaşılamaması nedeniyle virüslerin ve salgın hastalıkların yayılması için uygun bir ortam oluştu.

Uluslararası Destek Çağrısı

Sağlık Bakanlığı, ayakta kalmaya çalışan sağlık kuruluşlarının korunması ve gerekli sağlık hizmetlerinin sürekliliğinin sağlanması için uluslararası kuruluşlara hızlı müdahalede bulunma çağrısında bulundu.

Yaralanmalar ve Hayat Kaybı Sayıları

Gazze hükümetinin medya ofisinin son verilerine göre, yerinden edilme ve aşırı kalabalık nedeniyle 1 milyon 700 binden fazla kişi bulaşıcı hastalıklara maruz kaldı. Sınır Tanımayan Doktorlar (MSF) ise, İsrail'in tahliye emirleri nedeniyle Gazze Avrupa Hastanesi'nin temmuz başında hizmet veremez hale geldiğini bildirdi. İsrail'in 7 Ekim'den bu yana düzenlediği saldırılarda en az 16 bin 172'si çocuk, 10 bin 798'i kadın olmak üzere 39 bin 258 Filistinli hayatını kaybetti, 90 bin 589 kişi de yaralandı.