Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Gazze'de Zorunlu Göç: 1.3 Milyon Filistinli Yerinden Edildi

Gazze'de 1,3 milyondan fazla Filistinli zorunlu göç etti; uluslararası hukuka aykırı durum devam ediyor.

Yayın Tarihi: 27.07.2024 22:30
Güncelleme Tarihi: 27.07.2024 22:30

Gazze'de Zorunlu Göç: 1.3 Milyon Filistinli Yerinden Edildi

Gazze'deki Zorunlu Göç Gerçeği

Gazze Şeridi'nde, son dönemde 1 milyon 300 bini aşkın Filistinlinin, bölgede zorunlu göç ettiği bildirildi. Bu göçlerin büyük çoğunluğunun kuzeyden güneye yöneldiği belirtildi.

Sivil Savunma Açıklaması

Gazze'deki Sivil Savunma Müdürlüğü, Telegram üzerinden yaptığı açıklamada, İsrail'in kara saldırılarının başladığı 27 Ekim'den bu yana Filistinlilerin evlerini terk ederek, temel ihtiyaçlarının dahi karşılanamadığı barınma merkezlerine göç ettiklerini duyurdu.

BM Raporuna Dikkat Çekildi

Açıklamada, Birleşmiş Milletler (BM) tarafından yayımlanan bir rapora atıfta bulunularak, "Gazze'deki ailelerin en az bir kez yerinden edildiği, bazı ailelerin ise 9 kez zorunlu göç yaşadığı" ifade edildi. Bu durumun, Cenevre Sözleşmesi ve uluslararası insancıl hukuka aykırı olduğu vurgulandı.

Güvenli Barınma Sorunu

Sığınmacıların barındığı alanların güvenli olmaması ve çoğunluğunu çocuklar ve kadınların oluşturduğu birçok Filistinlinin İsrail saldırılarında hayatını kaybettiği kaydedildi. Uluslararası insancıl hukukun, sivillerin korunmasını garanti ettiği ve zorla göç ettirmenin yasaklandığı hatırlatıldı.

Son Saldırılar ve Kaybedecek Hayatlar

Yayınlanan açıklamada, son günlerde barınma merkezlerine yönelik saldırıların arttığına dikkat çekildi. Bugün Deyr el-Belah'taki Hadice Okulu'na yapılan saldırıda 15'i çocuk, 8'i kadın olmak üzere toplam 31 kişinin yaşamını yitirdiği, onlarca kişinin de yaralandığı ifade edildi.