Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Gazze'de Çatışmalar: Kassam Tugayları İsrail Askerlerini Hedef Aldı

Kassam Tugayları, Gazze'nin Tel el-Hava Mahallesi'nde İsrail askerlerine yönelik şiddetli çatışmalar yaşandığını duyurdu.

Yayın Tarihi: 27.07.2024 16:29
Güncelleme Tarihi: 27.07.2024 16:29

Gazze'de Çatışmalar: Kassam Tugayları İsrail Askerlerini Hedef Aldı

Kassam Tugayları'ndan Açıklama

Hamas'ın silahlı kanadı olan İzzeddin el-Kassam Tugayları, Gazze kenti Tel el-Hava Mahallesi'nde İsrail ordusuyla gerçekleşen çatışmalarda bazı İsrail askerlerinin öldüğünü ve yaralandığını bildirdi.

Çatışmaların Detayları

Yapılan yazılı açıklamada, Kassam Tugaylarının Tel el-Hava bölgesinde İsrail askerlerine karşı makineli tüfekler ve el bombaları ile saldırı düzenlediği ifade edildi. Ayrıca, çatışmalarda ölü ve yaralıların bulunduğu belirtildi.

İsrail Ordusuna Yönelik Hedefler

Olay yerine intikal eden İsrail kurtarma ekiplerinin de anti personel top mermisi ile hedef alındığı kaydedildi. Kassam Tugayları, ayrıca bu bölgeye giren İsrail askerlerine ve zırhlı araçlarına havan topları ile Yasin 105 füzeleriyle karşılık verdi.

İsrail Ordusundan Yanıt Yok

İsrail ordusu, konuya dair henüz bir açıklama yapmamışken, görgü tanıklarından alınan bilgilere göre, çatışmaların şiddetinin arttığı ifade ediliyor.

Gazze'deki Durum

İsrail'in 7 Ekim tarihinden itibaren Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılar sonucunda en az 39 bin 258 Filistinlinin yaşamını yitirdiği kaydedilirken, yaralı sayısı ise 90 bin 589 olarak bildirildi. Enkaz altında hala binlerce insanın olduğu, sivil altyapının hedef alındığı belirtiliyor.

İsrail Ordusu Kayıplarını Duyurdu

İsrail ordusu, Gazze saldırıları sürecinde 683 askerinin ölü olduğunu, bunların 326'sının karadan yürütülen işgal harekâtı sırasında yaşamını yitirdiğini duyurdu.