Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Gaziantep'te Hidrojen Sektörü Zirvesi

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, hidrojen sektörü temsilcileriyle buluşarak yeşil enerji dönüşümünü destekledi.

Yayın Tarihi: 08.08.2024 16:34
Güncelleme Tarihi: 08.08.2024 16:34

Gaziantep'te Hidrojen Sektörü Zirvesi

Gaziantep'te Hidrojen Sektörü Zirvesi

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, hidrojen sektörü temsilcileriyle önemli bir buluşma gerçekleştirdi.

Yeşil Hidrojen Üretici Derneği'nin Vurgusu

Yeşil Hidrojen Üreticileri Derneği (H2DER)nin İstanbul'daki merkezini ziyaret eden Şahin, yeşil enerji dönüşümünde hidrojenin kritik bir rol oynadığını ifade etti.

Gaziantep'in Yeşil Şehir Hedefleri

Şahin, Gaziantep'in Avrupa Yatırım Bankası (EBRD) tarafından desteklenen yeşil şehirler arasında yer aldığını belirterek, "Dirençli, akıllı, yeşil şehir hedeflerimiz arasında kamu taşımacılığında yeşil hidrojene yer açmak da bulunuyor" dedi.

Gaziantep'te İlk Hidrojenle Çalışan Otobüs

Türkiye'nin ilk hidrojenle çalışan otobüsünün Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından tanıtıldığını vurgulayan Şahin, "Hidrojen deyince ilk tepki İTÜ'den geldi. Hocalar oldukça heyecanlıydı ve projeye destek vermeye hazırdılar. Fizibilite çalışmalarının ardından, otobüs şirketleriyle görüşerek, Karsan firması ile işbirliği yaptık ve hidrojen otobüsümüzü ürettik" şeklinde konuştu.

Hidrojenin Geleceği Üzerine

H2DER Başkanı Yusuf Günay, hidrojenin fosil yakıtlardan daha değerli olduğunu ifade etti. Günay, "Fosil yakıtlardan vazgeçilmediği sürece küresel ısınma ile mücadelede başarılı olamayacağız. Doğru seçenek, çevreye zarar vermeyen hidrojen gibi kaynaklardır. Hidrojenin tek sorunu, serbest olmaması; bunun için elektriğe ihtiyaç var ve bu elektriği güneş ve rüzgardan temin edersek, atık olarak saf oksijen ve su elde ederiz" diye konuştu.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, hidrojen sektörü temsilcileriyle bir araya...

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, hidrojen sektörü temsilcileriyle bir araya geldi. Yeşil Hidrojen Üreticileri Derneğinin (H2DER) İstanbul'daki merkezini ziyaret eden Şahin, dernek başkanı Yusuf Günay'dan bilgi aldı.