Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Garanti BBVA, Akbank, İş Bankası, Yapı Kredi, ING Bank'ta Hesabı Olanlara Önemli Uyarı

Garanti BBVA, Akbank, İş Bankası, Yapı Kredi, ING Bank'ta hesabı olan milyonlarca kişiye peş peşe son dakika duyurusu yapılırken duyuru yapan bankalar arasına Garanti BBVA, İş Bankası, Akbank, Yapı Kredi Bankası ve ING Bank'ta katıldı. Yapılan açıklamada Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu için hatırlatma gerçekleştirilirken belirtilen tarihler arasında hesabında yer alan parayı çekmeyen kişilerin hesaplarında bulunan paranın TMSF'ye devredileceği ifade edildi. Son başvuru tarihi ise 31 Aralık 2023 olarak ilan edildi.

Yayın Tarihi: 30.08.2023 23:45
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Garanti BBVA, Akbank, İş Bankası, Yapı Kredi, ING Bank'ta Hesabı Olanlara Önemli Uyarı

Garanti BBVA, Akbank, İş Bankası, Yapı Kredi, ING Bank'ta Hesabı Olanlara Önemli Uyarı

Hesap sahipleri hemen bakın çekmeyenin parası sıfırlanacak! Garanti BBVA, Akbank, İş Bankası, Yapı Kredi, ING Bank'ta hesabı olan milyonlarca kişiye peş peşe son dakika duyurusu yapılırken duyuru yapan bankalar arasına Garanti BBVA, İş Bankası, Akbank, Yapı Kredi Bankası ve ING Bank'ta katıldı.

Yapılan açıklamada Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu için hatırlatma gerçekleştirilirken belirtilen tarihler arasında hesabında yer alan parayı çekmeyen kişilerin hesaplarında bulunan paranın TMSF'ye devredileceği ifade edildi. Son başvuru tarihi ise 31 Aralık 2023 olarak ilan edildi.

Garanti BBVA Bankası Unutulan Paralar! TMSF Zamanaşımı Sorgulama Nasıl Yapılır?

Son dönemde bankada hesabı olan kişilerin sayısında yaşanan rekor artış ile pek çok kişi farklı bankalarda hesap açmaya başlamıştı. Bankada hesabı olan kişilerin kalan bakiyeleri çoğu zaman unutulurken bu tutarlar zaman aşımı süresinin sonunda TMSF'ye devrediliyor.

Garanti BBVA Bankası unutulan hesapları sorgulamak için BURAYI TIKLAYINIZ.

Yapı Kredi Bankası Unutulan Hesapları Sorgulama!

Yapı Kredi Bankası tarafından yapılan açıklamada ise 'Bankamızda 2023 yılında zamanaşımına uğrayacak yatırım hizmetleri ve faaliyetleri veya yan hizmetlerden kaynaklanan her türlü emanet ve alacaklar listesine zamanaşımı sorgulama ekranından ulaşılabilir. Listede bilgileri bulunan müşterilerimizin YTM’ye devir yapılacak tarihten önce şubelerimize başvurmaları gerekmekte olup, listede belirtilen tarihe kadar işlem yapılmaması halinde söz konusu kıymetler ilgili yönetmeliğin 24. Maddesi uyarınca yatırım hesaplarındaki her türlü emanet ve alacaklar ile bunlara bağlı faiz, kar payı ve diğer getiriler Yatırımcı Tazmin Merkezi hesaplarına devredilecektir' denilerek 10 sene boyunca hareket görmeyen hesapların TMSF'ye devredileceği ifade edildi.

Akbank, İş Bankası, ING Bank Unutulan Para Sorgulama! TMSF Kontrolü Nasıl Yapılır?

Bankada unutulan param var mı diyen kişiler için e-Devlet üzerinden de sorgulama yapılabilmekte olup Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu Başkanlığı Bu Yıl TMSF’ye Devredilecek Hesaplara İlişkin Sorgulama ekranı ile işlem yapılmaktadır. E-Devlet'e giriş yaptıktan sonra arama bölümüne Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu Başkanlığı Bu Yıl TMSF’ye Devredilecek Hesaplara İlişkin Sorgulama yazarak ilgili ekrana ulaşabilirsiniz.