Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Galaxy S23 One UI 6.0 Güncellemesi Yakında

Samsung, Galaxy S23 cihazları için One UI 6.0 sürümüne yaklaşıyor gibi duruyor. Samsung'un sunucularında bir başka Android 14 test yazılımı daha tespit edildi. Samsung'un Galaxy S23 için önceki One UI 6.0 test derlemesi büyük bir güncelleme olduğu anlamına geliyor. Samsung, Galaxy S23 için ilk One UI 6.0 beta güncellemesini yayınlamaya başlayabilir. Samsung'un Android güncelleme politikası, dört nesil Android güncellemesi alacak olan hiçbir Galaxy cihazının bu süreyi tamamlamadığını gösteriyor. Android 14'ün son güncelleme olacağı cihazlar arasında Galaxy A52, Galaxy A52s, Galaxy A52 5G, Galaxy A72 ve Galaxy Tab S7 FE bulunuyor.

Yayın Tarihi: 25.07.2023 10:39
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Galaxy S23 One UI 6.0 Güncellemesi Yakında

Galaxy S23 One UI 6.0 Güncellemesi Çok Yakın

Samsung, her geçen gün Galaxy S23 cihazları için One UI 6.0 sürümüne yaklaşıyor gibi duruyor. Samsung, Galaxy S23 serisi için ilk One UI 6.0 açık beta üretici yazılımını yayınlamaya çok yaklaşıyor gibi görünüyor. Samsung'un sunucularında bir başka Android 14 test yazılımı daha tespit edildi, ancak bu, daha önce tespit edilen diğer yapılardan biraz farklıdır. En son dört gün önce, Samsung'un dahili sunucularında bir One UI 6.0 test ürün yazılımı ortaya çıktı. ZWG6 ile biten bir ürün yazılımı numarası vardı. Günümüze hızla ilerleyin ve birkaç dakika önce Samsung'un sunucularında iki yeni aygıt yazılımı sürümü göründü. Bir sürüm ZWG8'de ve diğer donanım yazılımı sürümü ZWGA'da sona erdi.

Samsung One UI 6.0 güncellemesine yaklaşıyor

Daha önce eksiksiz Samsung üretici yazılımı sürüm kılavuzumuzu okuduysanız, bir ürün yazılımı numarasındaki son karakterin yapı tanımlayıcısını temsil ettiğini hatırlayabilirsiniz. '1' veya 'A' ile başlar ve her yeni yapıyla bir adım daha yükselir. Daha da önemlisi, önemli bir üretici yazılımı güncellemesi gerçekleştiğinde bu karakter '1' veya 'A' olarak sıfırlanır. Bunu göz önünde bulundurarak, Samsung'un Galaxy S23 için önceki One UI 6.0 test derlemesi '6 ve ardından' 8 'sayılarıyla sona erdi ve şimdi 'A' harfine geri döndü, bu da One UI 6.0 test yapısında büyük bir güncelleme olduğu anlamına geliyor kapalı kapılar ardında duruyor.

Tersine, Samsung'un dahili test donanım yazılımındaki bu önemli değişiklik, Galaxy S23 serisi için One UI 6.0 açık beta programının neredeyse hazır olduğu ve Üyeler uygulaması aracılığıyla dağıtılmaya hazır olduğu anlamına da gelebilir. Ne zaman olacağına gelince, Samsung muhtemelen Galaxy Unpacked'den sonra Galaxy S23 için ilk One UI 6.0 beta güncellemesini yayınlamaya başlayacaktır. Etkinliğin 26 Temmuz'da yapılması planlanıyor.

Samsung'un Android Güncelleme Politikası

Samsung, uzun süre boyunca, hem amiral gemisi hem de orta segment telefonlarına iki ana Android güncellemesi sağlıyordu. Ancak bu durum 2020'de değişti. Samsung, 2019 ve sonrasında piyasaya sürdüğü tüm amiral gemisi Galaxy telefonlara ve en popüler Galaxy A akıllı telefonlara üç Android güncellemesi alacaklarını duyurdu. Ancak bu durum burada sona ermedi. Samsung, en önemli ve bazı orta segment telefonlarına dört yıl boyunca ana işletim sistemi güncellemeleri sağlama kararı aldı. Bu politikanın ilk etapta uygulandığı cihazlar öncelikle Galaxy A serisine ait orta segment cihazlardı. Ancak, Samsung bu politikayı geçen yıl daha fazla cihaza uygulamaya başladı. Bu, Galaxy M ve Galaxy F serisi cihazları ve daha uygun fiyatlı A serisi telefonları kapsadı. Bu cihazlar, son defa Android güncellemesini alacak!

Şimdiye kadar, dört nesil Android güncellemesi alacak olan hiçbir Galaxy cihazı bu süreyi tamamlamış değil. Ancak, yalnızca üç yıl boyunca Android işletim sistemi güncellemesi alacağı vaat edilen cihazlar için durum bu şekilde değil. Bunların bazıları için Android 14, üçüncü ve son büyük güncelleme olacak ve bu güncellemenin ardından yalnızca güvenlik güncellemeleri ve bir veya iki küçük One UI güncellemesi alacaklar. Android 11 ile kutudan çıkan ve üç büyük Android güncellemesi alacağı vaat edilen cihazlar arasında, Android 14'ün son güncelleme olacağı cihazlar şunlardır:

  • Galaxy A52
  • Galaxy A52s
  • Galaxy A52 5G
  • Galaxy A72
  • Galaxy Tab S7 FE

Bununla birlikte unutulmaması gereken bir husus var o da bu liste, Android 12 ile piyasaya sürülen ve üç veya dört yıllık politikalara uymayan cihazları içermiyor. Bakalım Samsung cephesinden bu konuya ilişkin herhangi bir açıklama gelecek mi?