Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Galatasaray'da Cedric Bakambu ile Yollar Ayrılıyor, Yerine Tino Kadewere Geliyor

Galatasaray, Cedric Bakambu ile yollarını ayırmayı planlıyor ve onun yerine Tino Kadewere'yi transfer etmeyi düşünüyor. Bakambu'nun istenilen performansı sergileyememesi nedeniyle ayrılık kararı alınmıştır.

Yayın Tarihi: 19.10.2023 07:31
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Galatasaray'da Cedric Bakambu ile Yollar Ayrılıyor, Yerine Tino Kadewere Geliyor

Hem Süper Lig'de hem de Şampiyonlar Ligi'nde başarılı bir şekilde yoluna devam eden Galatasaray'da flaş gelişmeler yaşanıyor...

Hem Süper Lig'de hem de Şampiyonlar Ligi'nde başarılı bir şekilde yoluna devam eden Galatasaray'da flaş gelişmeler yaşanıyor. Güçlü kadrosuyla bu sezon şampiyonluğu göğüslemek isteyen sarı kırmızılılar, ara transfer dönemi için de düğmeye bastı. Sezon başında kadrosuna kattığı ancak istenen performansı sergileyemeyen Cedric Bakambu ile devre arasında yollarını ayırmayı planlayan Cimbom, Kongolu forvetin yerine gelecek ismi de buldu. İşte o isim ve detaylar...

Geçtiğimiz sezonu şampiyonlukla tamamlayan Galatasaray, yaz transfer döneminin en hareketli takımlarından biri olarak dikkat çekti. Sarı-kırmızılılar, yaz transfer sezonunda forvet hattına önemli takviyeler yaptı. Geçtiğimiz sezon kiralık olarak forma giyen Arjantinli golcü Mauro Icardi'nin yanı sıra Brendford'tan 500 bin Euro karşılığında Halil Dervişoğlu kadroya katıldı. Aslan, Al Nasr'dan Cedric Bakambu'yu da transfer ederek hücum hattını zenginleştirdi. Sarı-kırmızılıların yaz transfer sezonunda büyük umutlarla transfer ettiği Cedric Bakambu bir türlü istenilen form grafiğini yakalayamadı. Bursaspor kariyerinde 40 maçta 21 kez fileleri havalandıran ve sonrasında Villarreal'e transfer olan Bakambu, Galatasaray'da bir türlü dikiş tutturamadı.

GALATASARAY'DAN AYRILMAYI PLANLIYOR

İtalyan medyasından Tuttomercato'nun haberine göre; Türkiye'ye gelmek için can atan Villarreal'in eski forveti Cedric Bakambu ocak ayında Galatasaray'dan ayrılmayı planlıyor. Kongolu yıldızın menajerine talimat verdiği ve arayışlara başladığı öğrenildi.

GOLLE TANIŞAMADI

Bakambu, şu ana kadar sadece 8 maçta (4'ü Süper Lig, 4'ü Şampiyonlar Ligi elemelerinde) toplam 227 dakika sahada kaldı. 32 yaşındaki futbolcu, sahada kaldığı sürede skor katkısı yapamadı. Bakambu'nun Galatasaray ile olan sözleşmesi 2025 yılında sona eriyor. Galatasaray'ın ise Bakambu'nun olası ayrılığı ihtimaline karşı bir süredir oyuncu arayışlarında olduğu ortaya çıktı.

BAKAMBU YERİNE KADEWERE

Sezon başında Bakambu ile birlikte Lyon forması giyen Tino Kadewere menajerler aracılığıyla Galatasaray'a teklif edilmişti. Cimbom, Kadewere yerine Bakambu'yu tercih etti. Takvim'in haberine göre; sarı-kırmızılılarda Bakambu'nun olası ayrılığı sonrası gündeme gelecek ilk isim Kadewere. 2020 yılından beri Fransız ekibi Lyon'da forma giyen 27 yaşındaki Zimbabveli golcü Kadewere'nin kulübüyle olan sözleşmesi sezon sonunda sona eriyor. Tecrübeli golcü, Lyon dışında Le Havre, Mallorca ve Djurgardens gibi takımların formasını giydi. Zimbabve Milli Takımı'nda 19 kez forma giyen yıldız oyuncu 3 kez de fileleri havalandırdı.