Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Galatasaray'da 4,2 Milyon Euro'luk Ayrılık: Yeni Takımı Herkesi Şaşırttı!

Galatasaray, 4,2 milyon euro karşılığında Steaua Bükreş'ten transfer ettiği Rumen orta saha oyuncusu ile yollarını ayırmak istiyor. Ayrıca Napoli, Galatasaray'a 15 milyon euro teklif ederek Uruguaylı oyuncu Lucas Torreira'yı kadrosuna katmak istiyor.

Yayın Tarihi: 07.08.2023 00:31
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Galatasaray'da 4,2 Milyon Euro'luk Ayrılık: Yeni Takımı Herkesi Şaşırttı!

Galatasaray'da 4,2 Milyon Euro'luk Ayrılık: Yeni Takımı Herkesi Şaşırttı!

Devler Ligi'nde gruplara kalmak amacıyla iddialı bir takım kurmak için çalışmalar yürüten Galatasaray, bir yandan da takımdaki yabancı oyuncu sayısını azaltmak istiyor. Aslan, bu doğrultuda yıldız ismiyle yollarını ayırmak için geri sayıma geçti.

Çarşamba akşamı Şampiyonlar Ligi 3.Eleme Turunda Slovenya ekibi Olimpija Ljubljana'nın konuğu olacak Galatasaray'da sıcak saatler yaşanıyor. Bir yandan kadrosunu güçlendirmek için çalışmalar yürüten sarı-kırmızılı ekip bir yandan da yabancı oyuncu sayısını azaltmak için çalışmalar yürütüyor. Aslan bu doğrultuda yıldız ismiyle yollarını ayırmak için geri sayıma geçti.

Gazeteci Yağız Sabuncuoğlu'nun aktardığına göre; Aslan, 2021-2022 sezonu yaz transfer döneminde Rumen ekibi Steaua Bükreş’ten 4,2 milyon euro karşılığında kadrosuna kattığı Rumen orta saha oyuncusu ile yolları ayırmak istiyor.

Geçen sezonu kiralık olarak İtalyan ekibi Pisa'da geçiren orta saha oyuncusu İtalyan ekibinde 36 maçta forma şansı bulurken 6 gol 8 asistlik performans sundu.

Konyaspor'un Galatasaray'ın Rumen orta saha oyuncusu Olimpiu Morutan’ı kadrosuna katmak için düğmeye bastığı öğrenildi. Yeşil-beyazlı ekip, 24 yaşındaki orta saha oyuncusunu kadroya katmak için tüm şartları zorluyor. Görüşmelerin hızlandığı belirtildi.

Sarı-kırmızılı forma altında toplam 36 maçta görev alan Rumen orta saha, söz konusu karşılaşmalarda 3 gol 5 asist kaydetti. Yeşil- beyazlı ekip geçtiğimiz günlerde Galatasaray'ın bir diğer Rumen orta saha oyuncusu Cicaldau'yu da kiralık olarak kadrosuna katmıştı.

Geçtiğimiz Sezon Şampiyonu Galatasaray'a 15 Milyon Euro'luk Teklif

Geçtiğimiz sezon şampiyonu Galatasaray, yeni sezona da aynı hedef doğrultusunda hazırlanıyor. Hem Şampiyonlar Ligi hem de Süper Lig'de başarılı bir grafik çizmek isteyen Aslan, transfer gündemiyle de dikkatleri üzerine çekiyor.

İtalya'da geçen sezonu şampiyon olarak tamamlayan Napoli, transfer için Galatasaray'ın kapısını çaldı. İtalyan temsilcisi, Uruguaylı yıldız oyuncu Lucas Torreira için Galatasaray'a teklifte bulundu. Süper Lig'de Galatasaray formasıyla geçirdiği ilk sezonunda taraftarın sevgilisi olan Torreira, takımın da bel kemiğiydi.

Corriere dello Sport'ta yer alan habere göre, Napoli'nin Uruguaylı orta saha oyuncusunu ısrarla kadrosuna katmak istediği ve Galatasaray'a teklifinin 15 milyon euro olduğu aktarıldı. Napoli'nin 15 milyonluk teklifine sıcak bakan Galatasaray yönetimi, İtalyan kulübü ile prensip anlaşmasına vardı.

Uruguaylı oyuncu, Napoli'den gelen teklife sıcak bakmasına rağmen İtalyan kulübünün temsilcilerinden düşünmek için kısa bir süre istedi. 27 yaşındaki oyuncunun adı daha önce de yine İtalya'dan Lazio ile anılmıştı. Galatasaray'ın geçen sezon Arsenal'den 6 milyon euro bedelle kadrosuna kattığı Torreira'nın sözleşmesi 2026 yılına kadar devam ediyor. Tecrübeli oyuncu, Galatasaray'da 34 maçta sahaya çıktı. Hazırlık döneminde yaşadığı sakatlığın ardından yeniden takımla çalışmalara dönen Torreira, Ljubljana maçı kadrosuna da alınmıştı. 8 Ağustos Salı günü oynanacak Şampiyonlar Ligi 3. eleme turu maçında Uruguaylı oyuncunun 11'de başlaması bekleniyor.