Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Galatasaray Transfer Gündemi: Zeki Çelik, Tanguy Ndombele ve Marco Kana

Transfer döneminin bitmesine kısa bir süre kala Galatasaray'ın çalışmalarını yoğunlaştırdığı ve Zeki Çelik, Tanguy Ndombele ve Marco Kana gibi oyuncularla ilgilendiği açıklandı.

Yayın Tarihi: 29.08.2023 14:57
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Galatasaray Transfer Gündemi: Zeki Çelik, Tanguy Ndombele ve Marco Kana

Transfer döneminin bitmesine kısa bir süre kala çalışmalarını yoğunlaştıran Galatasaray, Molde maçının sonuçlanmasının ardından kalan günler için adeta gaza basacak.

Orta saha ve savunmaya takviye yapmayı hedefleyen Galatasaray'da gündeme son olarak milli futbolcu Zeki Çelik gelmişti. Cimbom, Serie A devinde üçüncü opsiyon durumuna düşen ve takımdan da ayrılmayı düşünen milli futbolcuyu kiralık olarak renklerine bağlamayı hedefliyordu. Zeki Çelik transferiyle birlikte yabancı kontenjanında da yer açılması planlanıyordu. Galatasaray'ın kulübü ile 2026'ya kadar sözleşmesi bulunan Zeki Çelik için önümüzdeki günlerde girişimlerini hızlandıracağı öne sürülmüştü. Okan Buruk'un da transferine onay verdiği Zeki Çelik, geçen sezon Roma'da 34 maçta oynamış ve 1 asist katkısı yapmıştı.

Bu gelişmelerin ardından Galatasaray'a orta saha transferinde kötü haber geldi. İngiliz basınından Daily Mail'in haberine göre; Fransız devi PSG, Tanguy Ndombele için Tottenham'ın kapısını çaldı. Haberde; PSG'nin Ndombele için daha önce de birkaç kez transfer soruşturması yaptığı ve bu kez, transfer döneminin bitmesine kısa bir süre kalması nedeniyle çalışmalarını hızlandırdığı kaydedildi. Tottenham teknik direktörü Ange Postecoglou'nun Ndombele'ye planlarında yer vermediği ve İngiliz ekibinin PSG'nin yapacağı her türlü bonservis teklifini kabul edeceği belirtildi.

Öte yandan Galatasaray için sürpriz bir orta sahanın ismi de gündeme gelmişti ancak yapılan görüşmelerde hayal kırıklığı yaşandı. Belçika basını, Anderlecht forması giyen 21 yaşındaki orta saha Marco Kana'yla Galatasaray'ın ilgilendiğini yazdı. Anderlecht teknik direktörü Brian Riemer'in Kana'ya bu sezon çok fazla forma şansı vermeyi düşünmediği ve oyuncunun kiralık olarak başka takıma giderek gelişmesini istediği öne sürüldü. Fakat Belçika temsilcisinin oyuncudan gelecekte çok şey beklediği için sözleşmesine satın alma opsiyonu eklemek istemediği kaydedildi. Galatasaray'ın da Marco Kana'yı satın alma opsiyonu ile kiralamak istediği için görüşmelerin şimdilik tıkandığı ifade edildi.