Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk'tan Flaş Açıklamalar

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Türk futbolunun yükselişini ve Galatasaray'ın lokomotif rolünü vurguladı. Transfer yapmanın zorluklarına değinen Buruk, milli takım hocası Montella'yı tebrik etti. Hakim Ziyech'in sakatlığı hakkında bilgi veren Buruk, Şampiyonlar Ligi'ndeki hedeflerini açıkladı. Derbi maçı ve yedek oyuncular hakkında da konuşan teknik direktör, Davidson Sanchez'in yetişeceğini belirtti.

Yayın Tarihi: 16.10.2023 21:47
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk'tan Flaş Açıklamalar

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, kulüp televizyonuna gündeme dair flaş açıklamalarda bulundu.

Türk futbolunun yükselişte olduğunu belirten tecrübeli çalıştırıcı, 'Türk futbolu yükselişte, lokomotif ise Galatasaray. Galatasaray'ın vizyonu, tribünleri doldurması, Türkiye'de birçok takıma örnek oluyor. Türk futbolunun marka değerini Galatasaray çok yukarıya çekti. Herkes için tekrar vizyon oldu.' dedi.

Transfer Yapmak Kolay Değil

Transfer yapmanın yüksek maliyetli olduğunu dile getiren Okan Buruk 'Bir teknik direktör için en güzeli ve kolayı tam takımınız hazır şekilde sezon başı kampı yapmanız ve sonra lige başlamanız. Bizim için ideal senaryo buydu ama maalesef elimizdeki imkanlar. Şampiyon takımız ama yine de takviye yaptık. Transfer yapmak kolay değil tabi. Bütçe ve birçok şey etken oluyor.' dedi.

Montella'yı Tebrik Ediyorum

Okan Buruk, Galatasaray ve Fenerbahçe'nin Avrupa'da yakaladığı başarının futbolcuları mental anlamda olumlu etkilediğini ve bu durumun milli takıma da yansıdığını ifade etti. Milli takım hocası Montella ile iletişim halinde olduklarını da belirterek, 'Geldikten sonra ben de aradım, o da Manchester maçı sonrası tebrik etti. Her türlü yardıma, desteğe hazır olduğumuzu da ilettim. Bütün oyuncularımızı hem de milli takımımızı, futbol federasyonumuzu da bu anlamda tebrik etmek istiyorum' dedi.

Ziyech Oynatılmayacak

Hakim Ziyech'in sakatlığı hakkında konuşan Buruk, 'Ziyech'in buradan kalma bir rahatsızlığı vardı. Orada oynatılmayacak. Tedavisine devam edecek. Döndüğünde inşallah tekrar takımla çalışmalara başlayacak diye düşündük. Hakim Ziyech'in ayağındaki ağrıyı orada tekrar olmuş gibi dışarıya lanse ettiler.' dedi.

Herkes Birbirini Yenebilir

Şampiyonlar Ligi'ndeki grubu değerlendiren Okan Buruk, 'Herkes birbirini yenebilir. Kopenhag, Bayern Münih'i elinden kaçırdı. Biz hep kazanmak için sahaya çıkacağız. Her maçta 3 puan istiyoruz. Galatasaray kazanmak için oynar. Kazanırsak, gruptan çıkma adına farklı bir yere gelebiliriz.' açıklamalarında bulundu.

Burak Yılmaz Önemli Bir İsim

Hafta sonu oynanacak derbi maçı hakkında açıklamalarda bulunan tecrübeli çalıştırıcı, 'Beşiktaş, ligin iyi takımlarından biri. Burak Yılmaz Türk futbolu için önemli bir isim. Ona da hayırlı olsun demek istiyorum. En iyi şekilde hazırlanacağız. Taraftarımız ile Beşiktaş maçını kazanmak istiyoruz.' dedi.

Oliveira Mesajı

Okan Buruk, Nelsson, Oliveira gibi oyuncuların yedek kalmasına ilgili 'Biz takım olgusunu oluşturmaya başladık. Çok maçımız var. Burada maç maç oyuncu değişiyor, giren oyuncu oluyor, çıkan oyuncu oluyor. Bütün oyuncularımıza çok ihtiyacımız var. Oynamayan oyuncu da bizim için çok değerli' dedi.

Sanchez Yetişecek

Kolombiyalı stoper hakkında konuşan Buruk, 'Davidson Sanchez milli takımdan en geç gelecek oyuncumuz. Perşembe günü gelecek, cuma günü takımla birlikte antrenmana çıkacak, cumartesi günü oynayacağımız derbiye hazır olacak.'