Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Galatasaray, Beşiktaş'ı Icardi'nin golleriyle mağlup etti

Galatasaray, evinde Beşiktaş'ı Icardi'nin 2 golüyle mağlup ederek ligdeki galibiyet serisini 8 maça çıkardı. Galatasaray, sahasında Beşiktaş'a karşı yenilmezlik serisini sürdürdü. Icardi, derbide attığı gollerle Galatasaray tarihine geçti. Mert Günok'un pozisyonunda tartışmalar yaşandı. Ghezzal'ın Icardi'ye müdahalesi penaltı olarak yorumlandı. Penaltı kararı iptal edildi. Ayrıca, Erman Toroğlu'nun VAR kayıtlarıyla ilgili açıklamaları gündem oldu.

Yayın Tarihi: 21.10.2023 23:24
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Galatasaray, Beşiktaş'ı Icardi'nin golleriyle mağlup etti

Milli aradan Süper Lig derbiyle geri döndü

Galatasaray, evinde rakibi Beşiktaş'ı Arjantinli golcüsü Icardi'nin 2 golüyle mağlup etti ve ligde üst üste 8. galibiyetini elde etti.

BAYERN MÜNİH MAÇI ÖNCESİ MORAL BULDU

Galatasaray, Beşiktaş karşısında elde ettiği galibiyetle Bayern Münih maçı öncesinde moral buldu. Sarı-kırmızılı takım, UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu 3. hafta maçında 24 Ekim Salı günü Bayern Münih'i konuk edecek.

LİGDE GALİBİYET SERİSİNİ 8 MAÇA ÇIKARDI

Galatasaray, Süper Lig'de çıktığı son 8 karşılaşmadan da galibiyetle ayrıldı. Sarı-kırmızılı takım, ligin ilk haftasında Mondihome Kayserispor ile berabere kaldıktan sonra sırasıyla Trabzonspor, Gaziantep FK, Yılport Samsunspor, RAMS Başakşehir, İstanbulspor, MKE Ankaragücü, Bitexen Antalyaspor ve Beşiktaş'ı mağlup etti.

SAHASINDA BEŞİKTAŞ'A KAYBETMİYOR

Galatasaray, Süper Lig'de sahasında Beşiktaş ile oynadığı son 7 maçta mağlubiyet yaşamadı. Sarı-kırmızılı takım, söz konusu 7 maçta 6 kez mağlup ettiği Beşiktaş ile bir kez de berabere kaldı. Bu karşılaşmalarda 13 gol atan Galatasaray, kalesinde ise 4 gol gördü.

ICARDİ TARİHE GEÇTİ

Mauro Icardi, Beşiktaş karşısında kaydettiği gollerle Süper Lig'de Galatasaray forması altında derbilerde en fazla gol atan yabancı futbolcu oldu.

SAHASINDA BİLEĞİ BÜKÜLEMİYOR

Galatasaray, Süper Lig'de sahasında çıktığı son 21 maçta mağlup olmadı. Ligde taraftarı önündeki son yenilgisini geçen sezon iç sahada çıktığı ilk karşılaşma olan Giresunspor maçında yaşayan sarı-kırmızılılar, sonrasındaki 21 maçı kaybetmedi. Galatasaray, söz konusu süreçte Seyrantepe'de çıktığı lig karşılaşmalarında 19 galibiyet, 2 beraberlik aldı.

MERT GÜNOK'UN POZİSYONUNDA KIRMIZI KART DOĞRU MU? ERMAN TOROĞLU YORUMLADI

Icardi ceza sahası dışında Mert'i çalımladı. Topa eliyle müdahale eden Mert, VAR incelemesi sonrası kırmızı kart gördü. Erman Toroğlu: 'Mert Günok, eliyle resmen topla oynuyor. Yatarken eliyle temas ediyor topa. Doğru karardır.'

GHEZZAL'İN ICARDİ'YE MÜDAHALESİ PENALTI MI?

Galatasaray'ın kullandığı köşe vuruşu sonrası boşta kalan topta Icardi vurmak istedi. Ghezzal'ın müdahalesi sonrası iki oyuncu da yerde kaldı. G.Saraylı oyuncular penaltı bekledi. Erman Toroğlu: 'Ghezzal'in Icardi'ye yaptığı müdahale penaltı. Net penaltıdır. Halil Umut Meler gördüğün söylüyorsun ama uyumuşsun. Sen de girmiş eski abilerinin yanına. Ben olsam VAR'a çağırırdım. Şampiyonlar Ligi'nde şu pozisyonu hele bir vermesin göreyim onu.'

PENALTI İPTALİ DOĞRU MU?

Ceza sahası dışında Torreira yaptığı baskıyla top çalarken, Amir araya girdi. Halil Umut Meler bu müdahale sonrası penaltı kararı verdi. VAR'dan gelen uyarı sonrası pozisyonu inceleyen Meler, penaltı kararını iptal ettirdi. Erman Toroğlu: VAR burada hakemi çağırarak doğru iş yapıyor. Hakem de göremeyebilir bu pozisyonu. İptal kararı doğru yani. Amir topa vuruyor. Torreira araya ayağını koyuyor gibi. Biraz göstermiş yani.'

ERMAN TOROĞLU'DAN OLAY İDDİA

A Spor canlı yayınında VAR kayıtlarıyla ilgili çok konuşulacak açıklamalar yapan Erman Toroğlu, kayıtları elinde tutan ismi resmen açıkladı. İşte Erman Toroğlu'nun gündem olan o sözleri… 'TARIK ONGUN VAR KAYITLARINI İSTEDİ' Tarık Ongun, Fenerbahçe-Galatasaray maçının VAR kayıtlarını istiyor. MHK, Tarık Ongun'a soruyor 'neden VAR kayıtlarını istedin' diye. 'HATIRLAMIYORUM DİYOR' 'Tarık Ongun'un cevabı da 'Hatırlamıyorum' oluyor. MHK üstüne gidiyor ama evraklar bir yerde tıkanıyor. Bu adam şimdi hakem eğitimcisi. Hakemleri eğitiyor. Anladınız mı şimdi nerede olduğumuzu? Siz neden bahsediyorsunuz arkadaşlar. Bunları buradan it oradan çıkarlar.' 'TÜM VAR KAYITLARI CÜNEYT ÇAKIR'DA' 'TFF'de yetkili biriyle Cüneyt Çakır konuşuyor. Cüneyt Çakır, bütün VAR kayıtları bende var diyor. Çok tuhaf. Cüneyt Çakır bütün VAR kayıtlarına sahip. Ben karışmam.'