Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Galatasaray Başkanvekili Erden Timur'dan Transfer Açıklamaları

Galatasaray Başkanvekili Erden Timur, transfer dönemi hakkında açıklamalarda bulundu. Timur, Avrupa'daki kulüp sahipleri ve sportif direktörlerle yapılan görüşmelerden bahsetti. Ayrıca, Zaniolo'nun transferi ve Türk futbolunun durumu hakkında da konuştu.

Yayın Tarihi: 07.09.2023 19:02
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Galatasaray Başkanvekili Erden Timur'dan Transfer Açıklamaları

Galatasaray Başkanvekili Erden Timur'dan Transfer Açıklamaları

Galatasaray Başkanvekili Erden Timur, canlı yayında yaptığı açıklamalarda transfer dönemi hakkında konuştu. Timur, bu sene daha farklı bir transfer dönemi geçirdiklerini belirterek, Avrupa'daki büyük kulüp sahipleri ve sportif direktörlerle Suudi Arabistan'ı konuştuklarını söyledi. Scout ekibiyle sene başından beri iyi hazırlandıklarını ve binlerce oyuncuyu incelediklerini vurguladı.

Tete Konusunda Olumsuzluk Yok

Timur, Tete konusunda herhangi bir olumsuzluk olmadığını belirtti. Başvuru gelmediğini ancak geleceğini düşündüklerini ve hukukçulara danıştıktan sonra karar verdiklerini ifade etti. Tazminat anlamında bir sorun olmayacağını söyledi.

Zaniolo'da Şarta Bağlı Yüksek Bir Bonservis Var

Nicolo Zaniolo'nun Premier Lig'e gitmek istediğini ve rekor bir kira bedeliyle gittiğini belirten Timur, şarta bağlı yüksek bir bonservis bedeli olduğunu söyledi. Transferin 40 milyon euro bonuslarla gerçekleşeceğini ifade etti. Zaniolo'nun gelecek sene tekrar Galatasaray'da oynaması ihtimali olduğunu da belirtti.

Türkiye'de Böyle Kadro Kurulmamıştı

Timur, Türk futbolunu dönüştürmek istediklerini ve bütçeleri ile ödemeleri divan kurulunda açıklayacaklarını söyledi. Galatasaray'ın aldığı oyuncuların 149 milyon euro'luk bir transfer değeri olduğunu belirten Timur, Türk futbolunda böyle bir şey olmadığını ve imza bedelleri dahil 30 milyon euro'ya aldıklarını ifade etti. Geçen sene 43 milyon euro harcadıklarını ve bu sene daha az harcama yaptıklarını söyledi.

Üst Düzey Oyuncuların Derdi Para Değil

Timur, üst düzey oyuncuların derdi paranın olmadığını ve aradaki farkı önemsemediklerini belirtti. Oyuncuların daha çok samimiyet ve huzurlu bir ortam aradıklarını söyledi. Türk futbolunun diğer kulüplerin transfer kalitesini yükselttiği için mutlu olduğunu ifade etti.

Başka Transfer Olacak Mı?

Timur, yabancı transferini büyük olasılıkla kapattıklarını ancak güzel bir yerli futbolcu bulunursa fırsat transferi yapabileceklerini söyledi.

Bu Kulübün Sahibi Taraftar

Timur, Galatasaray'ın sahibinin taraftar olduğunu belirterek, geleceği düşünmek gerektiğini söyledi. Harcama limitlerini Şampiyonlar Ligi'ni garantileyene kadar olmadığını ancak yaklaşık 25 milyon euro elde ettiklerini ifade etti. Bu durumu açıklayamadıklarını çünkü menajerler ve oyuncular limiti olmayan takımlarla görüşmezlerdi.

İstifa Ederim Ama Popülizm Yapmam

Timur, taraftar baskısının yönetimi popülizme itebileceğini belirterek, istifa edebileceğini ancak popülizm yapmayacağını söyledi.

Kaynak: ASpor Canlı Yayın