Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Fukuşima Nükleer Santrali'nde Radyoaktif Kirlilik Devam Ediyor

2011'de Japonya'da meydana gelen deprem ve tsunami sonucu Fukuşima Nükleer Santrali'nde yaşanan nükleer kazanın ardından çevredeki nükleer kirlilik devam ediyor. Son olarak yapılan incelemelerde, santral yakınlarında tutulan bir siyah kaya balığında güvenli kabul edilen seviyeden 180 kat daha fazla radyoaktif sezyum maddesi tespit edildi. Bu durum, santralden tahliye edilecek olan arıtılmış suyla ilgili endişeleri artırdı. Ayrıca, Çin Komünist Partisi Merkez Komitesi Siyasi Bürosu, mevcut ekonomik durumu analiz etmek ve yılın ikinci yarısındaki ekonomik çalışmalara yönelik düzenlemelerde bulunmak üzere toplandı. Toplantıda, Çin ekonomisinin yeni güçlük ve sorunlarla karşı karşıya olduğu belirtildi ve makro ekonomik düzenlemelerin doğru ve güçlü bir şekilde uygulanması önemli görüldü.

Yayın Tarihi: 25.07.2023 20:19
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Fukuşima Nükleer Santrali'nde Radyoaktif Kirlilik Devam Ediyor

Fukuşima Nükleer Santrali'nde Radyoaktif Kirlilik Devam Ediyor

2011'de Japonya'da meydana gelen deprem ve ardından gerçekleşen tsunami nedeniyle tarihin en büyük ikinci nükleer kazasının yaşandığı Fukuşima Nükleer Santrali çevresindeki nükleer kirlilik devam ediyor. Son olarak mayıs ayında santral yakınlarında tutulan bir siyah kaya balığında güvenli kabul edilen seviyeden 180 kat daha fazla radyoaktif sezyum maddesi tespit edildi. Bu durum, santralden tahliye edilecek olan arıtılmış suyla ilgili endişeleri artırdı.

Endişeleri Artıran Bulgular

Yapılan incelemelerde, balığın bünyesinde kilogram başına 18 bin bekerel sezyum-137 maddesi tespit edildi. Japonya'da bu madde için yasal sınırın kilogram başına 100 bekerel olduğu biliniyor. Bölgede yaşayan bir canlıda kabul edilebilir sınırın çok üzerinde radyoaktif madde tespit edilmesi, Fukuşima Nükleer Santrali'ndeki arıtılmış suyun denize tahliye edilme planlarıyla ilgili endişeleri artırdı.

Çin Komünist Partisi Ekonomik Durumu Değerlendirdi

Çin Komünist Partisi Merkez Komitesi Siyasi Bürosu, mevcut ekonomik durumu analiz etmek ve yılın ikinci yarısındaki ekonomik çalışmalara yönelik düzenlemelerde bulunmak üzere toplandı. Toplantıda, Çin ekonomisinin yeni güçlük ve sorunlarla karşı karşıya olduğu belirtildi. Bu nedenle, makro ekonomik düzenlemelerin doğru ve güçlü bir şekilde uygulanması önemli görülüyor. Ayrıca, bilimsel ve teknolojik inovasyonun desteklenmesi ve reel ekonominin güçlendirilmesi vurgulandı.