Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Fransız Milletvekili Caron'dan Macron'a Sert Eleştiri

Fransız milletvekili Aymeric Caron, Macron'un Herzog ile buluşmasını sert bir dille eleştirdi. İsrail'in Gazze'deki saldırıları gündemde.

Yayın Tarihi: 27.07.2024 00:47
Güncelleme Tarihi: 27.07.2024 00:47

Fransız Milletvekili Caron'dan Macron'a Sert Eleştiri

Fransız Milletvekili Aymeric Caron'dan Kritik Tepki

Fransa'da muhalefet partisi üyesi Aymeric Caron, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ile başkent Paris'te gerçekleştirdiği buluşmaya tepkisini dile getirdi.

Macron ve Herzog'un Görüşmesi

Macron, yaklaşan Olimpiyat Oyunları'nın açılış töreni öncesinde Herzog ile Elysee Sarayı'nda bir araya geldi. Caron, sosyal medya üzerinden Macron'un Herzog'u karşılaması, sarılması ve fotoğraf vermesine atıfta bulundu.

Savaş Suçları İddiaları

Caron, paylaşımında şu ifadelere yer verdi: "Cumhurbaşkanı Macron, ordusu şu anda Gazze'de soykırım işleyen ve her gün çocukları öldüren bir ülkenin cumhurbaşkanına sıcak bir şekilde sarılmayı seçti." Bu açıklama, Gazze'deki 9 ay içinde resmi verilere göre 15 bin çocuğun hayatını kaybettiği ve on binlerce çocuğun ağır yaralandığı bilgileriyle devam etti.

Olimpiyat Oyunları'ndan Men İstemi

Gazze'ye yönelik saldırılar nedeniyle İsrail'in Paris'te düzenlenecek olan Olimpiyat Oyunları'ndan men edilmesi için kentte aylarca eylemler düzenlendi. Bunun yanı sıra, Caron'un da aralarında bulunduğu muhalefet milletvekilleri, İsrailli sporcuların da Rus ve Belaruslu sporcular gibi "tarafsız" statüde müsabakalara katılmaları için çağrıda bulundu.