Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Fransız Komando Birliği Üyesi Irak'ta Operasyon Sırasında Hayatını Kaybetti

Fransız komando birliği üyesi Nicolas Mazier, Irak'ta terörle mücadele operasyonunda vurularak hayatını kaybetti. Cumhurbaşkanı Macron, olaydan derin üzüntü duyduğunu belirtti ve Fransız askerlerinin cesaretini takdir etti. Operasyonda toplam 4 Fransız askeri yaralandı. Fransa'nın Irak ve Suriye'de yaklaşık 600 askeri bulunuyor.

Yayın Tarihi: 30.08.2023 12:56
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Fransız Komando Birliği Üyesi Irak'ta Operasyon Sırasında Hayatını Kaybetti

Fransa komando birliği üyesi, Irak'ta operasyon sırasında hedef alındı

Hava kuvvetleri paraşütçüsü olan özel kuvvetler askeri Nicolas Mazier, "terörle mücadele operasyonunda Iraklı bir birliğe destek verirken" vurularak öldürüldü.

Elysee Sarayı, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un olaydan derin üzüntü duyduğunu aktardı. Macron 'cesaretini' övdü Mazier'nin ailesi ile yakınlarının yanı sıra silah arkadaşlarına başsağlığı dilekleri iletilirken, Irak'ta görev yapan Fransız askerlerinin cesareti, Macron tarafından takdir edildi. Macron, Fransa'nın Irak'la birlikte terörle mücadeledeki kararlılığını devam ettireceğini vurguladı.

Ölen askerin yanı sıra, operasyonda 4 Fransız askeri de yaralandı. Yaralı askerler, Bağdat'taki Amerikan Hastanesi'ne kaldırıldı. Son iki haftada 3 Fransız askeri Irak'ta hayatını kaybetti.

Cumhurbaşkanı Macron, sosyal medya üzerinden de olaya ilişkin açıklamada bulundu: Nicolas Mazier, Fransa adına, güvenliğimiz için savaşıyordu. Irak'ta öldü. Tüm ulus onun yasını tutuyor.

Mazier, son günlerde Irak'ta öldürülen üçüncü Fransız askeri olarak kayıtlara geçti. Fransa'nın Irak ve Suriye'de terör örgütü DEAŞ'a karşı yürüttüğü operasyon kapsamında bölgede yaklaşık 600 askeri bulunuyor.