Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Fransa'da Sokağa Çıkma Yasağına Rağmen Protestolar Devam Ediyor

Fransa'da, 4 kentte sokağa çıkma yasağına rağmen protestolar devam ediyor. Başbakan Elizabeth Borne, olayları kontrol altına almak için tüm seçeneklerin masada olduğunu açıkladı. Fransız halkının büyük bir kısmı OHAL ilan edilmesini istiyor ve polise güveniyor. Fransa'nın Nanterre kentinde ise polisin açtığı ateş sonucu bir kişi hayatını kaybetti.

Yayın Tarihi: 03.07.2023 00:18
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Fransa'da Sokağa Çıkma Yasağına Rağmen Protestolar Devam Ediyor

Fransa'da, 4 kentte 3 Temmuz'a kadar sokağa çıkma yasağı ilan edilmesine rağmen protestocular sokakları birbirine kattı.

Paris'in doğusunda bir belediye binası ateşe verilirken araçların kundaklandığı ve dükkanların yağmalandığı bilgisi verildi. Fransa halkında gündem ise ülkenin dört bir yanına dalga dalga yayılan isyan.

Başbakan 'Tüm Seçenekler Masada' Demişti

Başbakan Elizabeth Borne, olayları kontrol altına almak için tüm seçeneklerin masada olduğunu açıklamasının ardından akıllara “Olağanüstü hal (OHAL) mi ilan edilecek?” sorusunu getirdi.

Halkın Yüzde 69'u OHAL İlan Edilmesini İstiyor

Fransız Le Figaro gazetesi Institut Français D'opinion Publique’in yaptığı araştırmayı yayımladı. Araştırmaya katılanların yüzde 69’u OHAL ilan edilmesi yönünde görüş bildirdi. Halkın yüzde 31'i ise OHAL ilan edilmesini istemiyor.

Polise Güven Hala Sürüyor

Halkın çoğunluğu OHAL ilan edilmeden olayların kontrol altına alınamayacağına inanıyor. Aynı araştırmaya göre Fransa halkının yüzde 57'si polise güveniyor ya da sempati duyuyor.

Fransa'nın Nanterre kentinde 27 Haziran'da polisin açtığı ateş sonucu Nahel M.'nin hayatını kaybetmesi Avrupa'yı karıştırdı.

Fransa'da gündem ülkenin dört bir yanına dalga dalga yayılan isyan. Başbakan Elizabeth Borne olayları kontrol altına almak için tüm seçeneklerin masada olduğunu söyledi.

HALK OHAL İSTİYOR

Bu açıklama akıllara “Olağanüstü hal (OHAL) mi ilan edilecek?” sorusunu getirdi. Fransız Le Figaro gazetesi Institut Français D'opinion Publique'in yaptığı araştırmayı yayımladı. Araştırmaya katılanların yüzde 69'u OHAL ilan edilmesi yönünde görüş bildirdi. Halkın yüzde 31'i ise OHAL ilan edilmesini istemiyor.

Halkın çoğunluğu OHAL ilan edilmeden olayların kontrol altına alınamayacağına inanıyor. Aynı araştırmaya göre Fransa halkının yüzde 57'si polise güveniyor ya da sempati duyuyor.