Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Fransa'da Nahel Protestoları Devam Ediyor

Fransa'da Nahel protestoları 5. gecesinde tansiyonun düşmediği ve ülkedeki sistem isyanının doğurduğu sorusunun gündemde olduğu belirtiliyor. Paris'te ise gösterilerin akşam saatlerinde başladığı ve öfkenin odağının Macron olduğu ifade ediliyor.

Yayın Tarihi: 02.07.2023 23:36
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Fransa'da Nahel Protestoları Devam Ediyor

Fransa sokakları alev alev

Nahel protestolarının 5. gecesinde tansiyon düşmedi. 18 yılda 10 ayaklanma yaşanan ülkedeki sistem isyan mı doğuruyor? Paris'te son durum ne? A Haber muhabiri Ömer Aydın Paris'ten son gelişmeleri aktardı. İşte o açıklamalardan satır başları; Dün akşam burada Şanzelize'de bir kovalamaca gerçekleşti saatlerce sürdü. Burası ana cadde göstericiler buraya çıkmaya çalıştı. 10'lu 20'li gruplar halinde buraya girmeye çalıştılar. Polis kordonları müsaade etmedi. Bu akşam öyle görünüyor ki tekrar denenecek. Bir hazırlık var burada. Bariyerler yerleştiriliyor. Gündüz vakti şehirde bir sessizlik oluşuyor. Herhangi bir gösteri söz konusu değil. Asıl olaylar akşam güneş battıktan sonra başlıyor. Güneş battıktan sonra buraya girmeye çalışacaklar. Biz gecenin 2'sinde buradaydık. Bu Fransa geneline yayılmış durumda son 2 gündür.

ÖFKENİN ODAĞI MACRON MU?

Buradaki öfkenin odağı Macron aynı zamanda geçmişi de var. 2015'teki öfkenin sebebi neyse sarı yelekli gösterilerin sebebi neyse bugünkü gösterilerin nedeni de bu. Yani hem ırkçılığa hem ekonomik olarak kenar kentlerin taşranın bir kenara itilmesine karşı bu siyasete karşı bir öfke olduğunu söyleyebiliriz.

'DAHA BELİRGİN HALE GELİYOR'

AK Parti MKYK Üyesi ve Yalova Milletvekili Ahmet Büyükgümüş: Burada bir kere en somut gözüken durum ayrımcılık. Avrupa'nın uzunca bir süredir içerisinde bulunduğu Türkiye'ye bölgemize bakış bu tip olaylar canlandığında daha da belirgin hale geliyor.

'TÜRKİYE'DE OLSAYDI....'

Eğer bunun benzeri bir hadise Türkiye'de olsaydı malum bütün o haber ajansları kanallar hepsi koşup Türkiye'de hükümetimizi devletimizi suçlamalara maruz bıraktıkları açıklamalar yapar buradaki etki ajanlarıyla birlikte olur analizler kitaplar yayınlar. Bu olaylar neden oluyor? Ta sömürgeci döneme kadar gidiyor kökenleri. Dev bir sömürge ekosistemi hala devam ediyor.

'MACRON'U TERBİYE ETMEYE ÇALIŞIYOR'

Sabah Gazetesi Haber Koordinatörü Abdurrahman Şimşek: Macron'un Çin ile ilişkileri, geçtiğimiz aylarda gitmişti ABD tarafından tepkiyle karşılandı. Rusya ile ilişkileri. NATO ile ilgili 2 yıl önce 'beyin ölümü gerçekleşmiştir' dedi. Macron ABD'nin Avrupa'da kurduğu bir sistemi devamlı bozmaya çalışan bir lider. Putin'e de bir tavır almadı İngiltere'nin beklediği tavrı göstermedi. ABD bir şekilde Macron'u terbiye etmeye çalışıyor.