Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Fransa'dan Lübnan'a Destek Çağrısı

Fransa Dışişleri Bakanı Barrot, Lübnan'ın uluslararası yardıma ihtiyaç duyduğunu vurguladı ve kritik konferansa ev sahipliği yaptı.

Yayın Tarihi: 24.10.2024 20:40
Güncelleme Tarihi: 24.10.2024 20:40

Fransa'dan Lübnan'a Destek Çağrısı

Fransa: Lübnan'ın Uluslararası Desteğe İhtiyacı Var

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Noel Barrot, İsrail'in süregelen saldırıları nedeniyle Lübnan'ın acil olarak uluslararası yardıma ihtiyacı olduğunu dile getirdi.

Uluslararası Toplumun Yanıtı

Paris'te düzenlenen "Lübnan Halkına ve Egemenliğine Destek" konferansının kapanışında konuşan Bakan Barrot, "Lübnan'ın uluslararası topluma ihtiyacı var. Bugün Paris'te uluslararası toplum buna yanıt verdi." ifadelerini kullandı.

İnsani Kriz ve Zor Şartlar

Lübnan'ın, uluslararası destek ihtiyacı içinde bulunduğuna dikkat çeken Barrot, savaşın başından itibaren 2 bin 500'den fazla kişinin yaşamını yitirdiğini ve 5 Lübnanlı'dan 1'inin evini terk etmek durumunda kaldığını aktardı. Ayrıca, 500 binden fazla çocuğun eğitim imkanlarına erişemediği vurgulandı.

Fransa'nın Rolü ve Yardım Taahhüdü

Bakan Barrot, Fransa'nın böyle bir konferansa ev sahipliği yapmasının önemine işaret ederek, "Lübnan, Fransa için her zaman özel bir yer tutmuştur." dedi. Konferansta, 100 milyon avroluk bir yardımın yanı sıra toplamda 800 milyon dolarlık yardım taahhüt edildiği belirtildi.

Barış ve Güvenlik Vurgusu

Barrot, Lübnan'ın güvenliğinin, kolektif güvenliğin temel unsurlarından biri olduğunu savunmuş ve kalıcı güvenliğin söz konusu olması için Birleşmiş Milletler'in 1701 sayılı kararının uygulanması gerektiğini ifade etti.

Lübnan Başbakanı'ndan Teşekkür

Lübnan Başbakanı Necib Mikati, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'a teşekkür ederek, bu konferansın Lübnan halkıyla dayanışma açısından büyük önem taşıdığını belirtti. Mikati, yerinden edilen kişilerin durumuna da dikkat çekti ve acil ateşkes çağrısını yineledi.

Sadece Lübnan için değil, Uluslararası Barış İçin

Bakan Barrot, Lübnan için düzenlenen konferansı, Gazze için yapılanlarla eşdeğer biçimde ele aldı ve uluslararası hukukun yanında duracaklarını yineledi. Bu bağlamda, diplomasi yolunu tercih ettiklerini ve BM Güvenlik Konseyi'ni harekete geçirdiklerini belirtti.

Lübnan'daki Kayıplar

İsrail’in Lübnan’daki saldırılarında, sağlık bakanlığından alınan verilere göre, 104'ü çocuk ve 194'ü kadın olmak üzere toplam 2 bin 574 kişi öldü. Yaralı sayısının ise 12 bin 1 olduğu aktarılmıştır.

Göç ve Yerinden Olma Krizi

İsrail bombardımanı sonucunda, Lübnan’da 100 binlerce kişi yerinden edilmiştir. Hükümet, yerinden edilen 486 binden fazla kişinin Suriye’ye göç ettiğini açıkladı.

Fransa'nın başkenti Paris'te "Lübnan Halkına ve Egemenliğine Destek" başlıklı konferans...

Fransa'nın başkenti Paris'te "Lübnan Halkına ve Egemenliğine Destek" başlıklı konferans düzenlendi. Konferansa katılan Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Noel Barrot, burada konuşma yaptı.

Fransa'nın başkenti Paris'te "Lübnan Halkına ve Egemenliğine Destek" başlıklı konferans...

Fransa'nın başkenti Paris'te "Lübnan Halkına ve Egemenliğine Destek" başlıklı konferans düzenlendi. Konferansa katılan Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Noel Barrot, burada konuşma yaptı.