Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Fransa'da Olimpiyatlar Öncesi Tren Hatları Kundaklama Nedeniyle Aksadı

Fransa'da Paris 2024 Olimpiyatları öncesi tren hatlarına yapılan kundaklama eylemi ulaşımı etkiledi.

Yayın Tarihi: 26.07.2024 18:10
Güncelleme Tarihi: 26.07.2024 18:10

Fransa'da Olimpiyatlar Öncesi Tren Hatları Kundaklama Nedeniyle Aksadı

Fransa'da Olimpiyatlar Öncesi Ulaşım Krizi

2024 Yaz Olimpiyat Oyunları'na ev sahipliği yapmaya hazırlanan Fransa'da, açılış törenine yalnızca birkaç saat kalmasına rağmen tren hatları "kötü niyetli kişilerin eylemlerinden" etkilendi. Fransız ulusal demir yolu şirketi SNCF, yapılan açıklamada, ülkenin birçok bölgesinde tren seferlerinde kesintilerin yaşandığını duyurdu.

Kundaklama Eylemleri ile Ulaşım Aksadı

SNCF'nin sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı duyuruda, ülkenin Atlantik kıyısı, kuzey ve doğusundaki seferlerin etkilenip, Belçika ve Londra'ya giden yollarda da aksaklıklar meydana geldiği belirtildi. Açıklamada, "yüksek hızlı tren ağını aksatmayı hedefleyen bu büyük saldırının" ardından birçok trenin yönlendirildiği veya iptal edildiği ifade edildi.

Ulaşım Bakanı Açıkladı: Kundaklama Olabilir

Ulaştırmadan Sorumlu Bakan Patrice Vergriete, basın toplantısında "Elimizdeki tüm kanıtlar bunun kasıtlı olduğunu açıkça göstermektedir." dedi. Ağır hasar gören tren hatlarının oluşturduğu durum 800 bin yolcunun ulaşımını etkileyip, haftasonunu tehlikeye soktu.

Havalimanları Güvenlik Nedeniyle Tahliye Edildi

Bazı tren hatlarındaki aksaklıkların devam etmesi sebebiyle Fransa-İsviçre sınırındaki Basel-Mulhouse-Freiburg Havalimanı, güvenlik gerekçesiyle geçici olarak tahliye edildi. Eurostar, Paris ve Londra arasındaki seferlerin de olumsuz sinyalizasyon ile başka hatlar üzerinden yapılacağı bilgisini paylaştı.

Reaksiyonlar ve Suçlamalar

Sırasıyla, Spor Bakanı Amelie Oudea-Castera, eski Ulaştırmadan Sorumlu Bakan Clement Beaune gibi yetkililer, yaşanan olayları kınadı ve sabotaj eylemlerinin halkı tehdit ettiğine dikkat çekti. Nice Belediye Başkanı Christian Estrosi, bu eylemleri şiddetle kınadığını açıkladı.

Montparnasse ve Bordeaux Garlarında Seferler Yeniden Başladı

Ulaşım Bakanı Vergriete, bazı hatların sabah itibarıyla tekrar hizmet verdiğini duyurdu. Montparnasse ve Bordeaux Garlarında tren seferlerinin üçte biri yeniden başladı, ancak kuzey ve doğudaki seferlerde iptaller devam ediyor.

Olimpiyat Açılışına Gölge Düşürmeyeceğiz

Olimpiyat açılış töreninin yapılacağı tarih de göz önünde bulundurulduğunda, Bakan Oudea-Castera, bu saldırıların olimpiyat kutlamalarını gölgelemeyeceklerini ve hazırlıkların sürdüğünü belirtti. Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo ise saldırının ulaşım ağını doğrudan etkilemeyeceğini vurguladı.