Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Foxconn ve Nvidia, Yapay Zeka Fabrikaları İçin İşbirliği Yapacak

Tayvanlı Foxconn ve çip üreticisi Nvidia, yapay zeka fabrikaları kurmak için işbirliği yapacak. Foxconn, elektrikli araç alanında atılımlarını sürdürürken, Nvidia ile derinleşen işbirliği ile yapay zeka fabrikaları kurmayı hedefliyor. Bu fabrikalarda otonom araçların eğitimi, robotik platformlar ve dil modelleri çalışmaları yapılacak.

Yayın Tarihi: 19.10.2023 15:29
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Foxconn ve Nvidia, Yapay Zeka Fabrikaları İçin İşbirliği Yapacak

Foxconn ve Nvidia İşbirliği

Tayvanlı iPhone üreticisi Foxconn, elektrikli araç alanındaki atılımlarını duyurdu. Firma, elektrikli kargo minibüsü Model N'nin tanıtımını gerçekleştirdi ve çip üreticisi Nvidia ile işbirliğini derinleştireceğini açıkladı. Foxconn CEO'su Young Liu ve Nvidia CEO'su Jensen Huang, Model B ile birlikte yapacakları işbirliğini duyurdu. Nvidia CEO'su Huang, yapay zeka fabrikalarının önemine değindi ve Foxconn'un bu alanda uzmanlık ve ölçeğe sahip olduğunu belirtti.

Foxconn'un Yapay Zeka Fabrikaları

Foxconn, akıllı elektrikli araçlarda Nvidia Hyperion 9 işlemci kullanacak. Veriler, yapay zeka fabrikalarında işlenecek ve bu tecrübe araç filolarının güncellenmesini sağlayacak. Foxconn CEO'su Young Liu, şirketin üreticiden platform çözümleri şirketine dönüşmek istediğini ifade etti. Model B'nin seri üretimine 2024'te başlanması hedefleniyor. Ayrıca, Foxconn'un Model C adında başka bir elektrikli araç modeli de bulunuyor.

Nvidia ve Foxconn'un Yapay Zeka Fabrikaları

Nvidia CEO'su Jensen Huang ve Foxconn Yönetim Kurulu Başkanı Young Liu, yapay zeka fabrikaları kuracaklarını duyurdu. Bu fabrikalar, Nvidia çiplerini kullanarak uygulamalar geliştirecek ve otonom araçların eğitimi, robotik platformlar ve dil modelleri çalışmalarını içerecek. Bu işbirliği, ABD Ticaret Bakanlığı'nın Çin'e yapay zeka çiplerinin satışına yönelik kuralları sıkılaştırmasının ardından gerçekleşti.