Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Forte Hissesi Yükselişini Sürdürüyor: Şu hisse tavan tavan gidecekmiş, alayım mı?

Geçtiğimiz haziran ayında halka arz olan ve kısa süre içerisinde 5 kattan fazla kazandıran Forte hissesi 20 işlem günüdür yükselişini sürdürüyor. Hisse 14 Haziran’daki ilk işlem gününe tavandan 13,33 liradan başlarken bugün itibariyle ise 72,90 liradan (Tavan seviyesi) işlem görüyor. Ekonomim.com yazarı Alaattin Aktaş'ın uyarılarına göre, hisse senedi almadan önce detaylı bir araştırma yapmak ve şirketin karlılığını gözlemlemek önemlidir.

Yayın Tarihi: 14.07.2023 15:24
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Forte Hissesi Yükselişini Sürdürüyor: Şu hisse tavan tavan gidecekmiş, alayım mı?

Forte Hissesi Yükselişini Sürdürüyor

Geçtiğimiz haziran ayında halka arz olan ve kısa süre içerisinde 5 kattan fazla kazandıran Forte hissesi 20 işlem günüdür yükselişini sürdürüyor. Hisse 14 Haziran’daki ilk işlem gününe tavandan 13,33 liradan başlarken bugün itibariyle ise 72,90 liradan (Tavan seviyesi) işlem görüyor.

Ekonomim.com Yazarı Alaattin Aktaş'ın Uyarıları

Öte yandan isim vermeden bu hisseyle ilgili uyarılarda bulunan Ekonomim.com yazarı Alaattin Aktaş çarpıcı bir yazı kaleme aldı. İşte “Şu hisse tavan tavan gidecekmiş, alayım mı?” başlıklı yazıda yer alan tespitler şöyle:

  • “Şu hisse tavan tavan gidecekmiş, çok yükselecekmiş, alayım mı, ne dersin?”
  • “Ben o hisse senedini hiç duymadım desem!”
  • “Bilindik bir şirket değil o, ben de duymadım”

Bilgi ve Araştırma Yapmanın Önemi

Yazıda, hisse senedi hakkında bilgi sahibi olmadan alım yapmanın riskli olduğu vurgulanmaktadır. Şirketin bilançosuna ilişkin sağlıklı veri olmaması ve fiyat kazanç oranının sıfır olması gibi faktörler dikkate alınmalıdır. Yatırım yapmadan önce detaylı bir araştırma yapmak önemlidir.

Borsada Tavan Fiyatlar ve Şirket Karlılığı

Yazıda, hisse senetlerinin tavan fiyatlara çıkmasının şirketin karlılığıyla ilgili olmadığına dikkat çekilmektedir. Bazı şirketlerin fiyat kazanç oranının sıfır olduğu ve zararda olduğu belirtilmektedir. Bu nedenle, hisse senedi alırken sadece fiyat artışına odaklanmamak ve şirketin karlılığını gözetmek önemlidir.

Borsa ve Saadet Zinciri Karşılaştırması

Yazıda, borsa ile saadet zincirlerinin aynı şey olmadığına dikkat çekilmektedir. Borsada hisse senedi almak, şirkete ortak olmak anlamına gelirken, saadet zincirlerinde ise yeni üye katılımlarının kesilmesiyle sistem çökmektedir. Hisse senedi alırken şirketin gerçek değerini ve karlılığını gözlemlemek önemlidir.