Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Flört Arasında Çekim Mekanizması: Benzer Yüzlere Sahip Kişiler Daha Çekici Bulunuyor

Flört aşamasında partner seçiminde önemli bir etken olan çekim mekanizması, benzer yüzlere sahip kişilere ilgi duyulduğunu ortaya koyan bir araştırmayla destekleniyor. Queensland ve Stirling üniversitelerinin yürüttüğü çalışma, benzer yüzlere sahip kişilerin birbirlerini çekici bulma eğiliminde olduğunu gösteriyor. Ayrıca nazik ve anlayışlı olmanın da çekim mekanizmasını artırdığı belirlenmiştir.

Yayın Tarihi: 11.07.2023 16:01
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Flört Arasında Çekim Mekanizması: Benzer Yüzlere Sahip Kişiler Daha Çekici Bulunuyor

O özelliği kuvvetli olanlar daha çekici oluyor! Flört araştırması şaşırttı

Flört aşamasında birçok kişinin partner seçmesini sağlayan önemli bir özelliğe baktığı ortaya çıktı. Yapılan araştırmada bu özelliği kuvvetli olan kişilerin çekim mekanizmasının yüksek olduğu tespit edildi. İşte, flörtleşen bireylerin birbirini seçmesini sağlayan o özellik...

Benzer Yüze Sahip Kişiler Birbirlerini Çekici Buluyor

Avustralya ve Britanyalı araştırmacıların yürüttüğü yeni bir çalışmaya göre, partnerleriyle yeni tanışan bireyler, fiziksel açıdan ve özellikle yüz özellikleri bakımından kendilerine daha çok benzeyen kişilere ilgi duyuyor.

Queensland ve Stirling üniversitelerinde yürütülen araştırma benzer yüzlere sahip kişilerin flört aşamasında birbirlerini daha çekici bulma eğilimi sergilediklerini ortaya koydu. Çalışmada, önceden tanışmayan 682 katılımcının birbiriyle üçer dakika etkileşim kurması sağlandı. Araştırmacılar bu şekilde kişilerin gündelik hayatlarında yaşadığı yüzde yüze hızlı flört deneyimini canlandırmaya çalıştı.

Nazik ve Anlayışlı Olmak, Çekim Mekanizmasını Artırıyor

Katılımcıların, geometrik açıdan ortalama yüzlere sahip olan kişileri ve kendi yüzlerine daha çok benzeyen yüzleri çekici buldukları görüldü. Aynı etnik kökene sahip kişilerden daha yüksek puanlar aldıkları da belirlendi. Ayrıca benzer yüz özelliklerine sahip kişilerin, etnik kökene bakılmaksızın birbirlerini daha nazik bulduğu tespit edildi.

Başkalarıyla anlamlı ilişkiler kurmak temel bir insani güdüdür. Çekim mekanizmasını anlamak, romantik ve cinsel ilişkileri kolaylaştırmaya veya sürdürmeye yardımcı olabilir.