Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Fitch, CrowdStrike Yazılım Sorununun Sigorta Sektöründeki Etkisini Sınırlı Büyüklükte Öngörüyor

Fitch Ratings, CrowdStrike'ın yazılım sorunuyla ilgili sigorta sektörüne etkisinin sınırlı kalacağını açıkladı.

Yayın Tarihi: 23.07.2024 00:27
Güncelleme Tarihi: 23.07.2024 00:27

Fitch, CrowdStrike Yazılım Sorununun Sigorta Sektöründeki Etkisini Sınırlı Büyüklükte Öngörüyor

Fitch Ratings'ten CrowdStrike Açıklaması

Uluslararası kredi derecelendirme kurumu Fitch Ratings, CrowdStrike kaynaklı yazılım sorunlarının küresel sigorta ve reasürans şirketlerinin finansal sonuçları üzerinde önemli bir etki yaratmasının pek olası olmadığını duyurdu.

Sigorta Kaybı Tahminleri

Fitch, yaptığı açıklamada, küresel sigortalı kayıplara ilişkin ön piyasa tahminlerinin orta ila yüksek tek haneli milyar dolar aralığında olabileceğini bildirdi. Ancak bu kayıpların sigortacılar üzerinde önemli bir etki yaratmayacağı, aynı zamanda devam eden talepler ve davalara tabi olduğu vurgulandı.

Etki Alanları

Açıklamada, en çok etkilenen sigorta kollarının iş kesintisi, koşullu iş kesintisi ve siber alanlarda olacağı ifade edildi. Ayrıca daha küçük bazı kolların, seyahat sigortası ile etkinlik iptali gibi durumların da etkilenebileceği belirtildi.

Bölgesel Etkiler

Özellikle sağlık ve hava yolu sektörlerinin daha fazla etkileneceği kaydedilirken, Amerika kıtasının aksine Asya Pasifik ile Avrupa, Orta Doğu ve Afrika bölgelerindeki iş gününün büyük bir kısmının kesintiden etkilendiği bilgisi paylaşıldı.