Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Filizlenmiş Patatesten Uzak Durun!

Filizlenmiş patateslerin yenildiği takdirde insanın başına neler açabileceğine ilişkin ve patateslerin tüketimine dair önemli bilgiler paylaşıldı. Filizlenmiş patatesler zararlı bileşikler içerdiği için fazla miktarda tüketimi zehirlenmeye yol açabilir.

Yayın Tarihi: 26.10.2023 16:33
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Filizlenmiş Patatesten Uzak Durun!

Filizlenmiş Patatesin Zararları

Filizlenmiş patateslerin yenilip yenilmeyeceği konusu hep kafa karıştırmıştır. Patatesler, filizlenmeye yeni başlamışsa nahoş ve acı bir tada neden olabilecek yüksek yoğunluklu bileşiklere sahip glycoalkaloidleri içerir. Az miktarda tüketmek, çoğu insan için ciddi seviyede kötü etkiler oluşturmaz. Ancak fazla miktarda bir tüketim, zehirlenmenize bile yol açabilir.

Hangi Patatesler Yenilebilir?

Ufak filizleri olan, henüz yumuşamamış ve görüntüsünde başka anormal bir şeyler olmayan patateslerin filizlerini dikkatlice soyup çıkardığınızdan eminseniz onları yemenizde bir problem olmaz. Ancak patatesleriniz kolları ve bacakları çıkmış, az sonra yürüyerek kapıdan çıkıp gidecek gibi duruyorsa veya yeşillenmişse onlar ayaklanmadan, sizin onları direkt çöpe atmanız en iyisi olacaktır. Büyük filizlere ve köklere sahip patatesleri yemek; sadece midenizi rahatsız etmez, aynı zamanda sizi ciddi anlamda hasta edebilir.