Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Filistinli Gruplar İsrail'e Operasyon Başlattı

Filistin resmi haber ajansı WAFA'ya göre, Abbas, Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın abluka altındaki Gazze Şeridi'nden İsrail'e başlattığı 'Aksa Tufanı' operasyonuna ilişkin gelişmeleri görüşmek üzere üst düzey sivil ve güvenlik yetkililerini Ramallah'ta topladı. Abbas, toplantıda yaptığı konuşmada, Filistin halkının himaye edilmesinin zorunlu olduğunu belirterek, 'İşgal güçleri ve yerleşimcilerin terörüne karşı Filistin halkının kendini koruma hakkı vardır.' dedi.

Yayın Tarihi: 07.10.2023 21:47
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Filistinli Gruplar İsrail'e Operasyon Başlattı

Filistin resmi haber ajansı WAFA'ya göre, Abbas, Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın abluka altındaki Gazze Şeridi'nden İsrail'e başlattığı 'Aksa Tufanı' operasyonuna ilişkin gelişmeleri görüşmek üzere üst düzey sivil ve güvenlik yetkililerini Ramallah'ta topladı.

Abbas, toplantıda yaptığı konuşmada, Filistin halkının himaye edilmesinin zorunlu olduğunu belirterek, 'İşgal güçleri ve yerleşimcilerin terörüne karşı Filistin halkının kendini koruma hakkı vardır.' dedi.

Son dakika: İsrail ilan etti! Çok sayıda uçakla büyük hava saldırısı başlatıldı...

Filistin Devlet Başkanı, 'İsrail işgali ve yerleşimci çeteler tarafından işlenen suçlara karşı Filistin halkı evlatlarının sebatı ve dirençle ayakta kalmaları için tüm gerekli unsurların sağlanması' talimatı verdi.

Abbas, bugün Filistin yönetimindeki lider kadrosuyla yapılacak bir toplantıya başkanlık edecek.

Gazze'den İsrail'e binlerce roket fırlatıldı, Hamas operasyon başlattı

Kassam Tugayları bu sabah İsrail'e 'Aksa Tufanı' isimli kapsamlı bir operasyon başlattığını duyurmuştu. Gazze'den İsrail yönüne binlerce roket atılırken silahlı gruplar da bölgedeki yerleşim yerlerine girmişti.

Hamas ve İsrail arasındaki çatışmalar

'Aksa Tufanı' operasyonu üzerine İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi’ne saldırı başlattığını açıkladı.

İsrail acil yardım servisi Kızıl Davut Yıldızı, Gazze Şeridi'nden düzenlenen saldırılarda 22 İsraillinin öldüğünü duyurdu.

Filistin resmi ajansı WAFA'da yer alan haberde, İsrail ordusu ile Filistinli gruplar arasında çıkan çatışmalarda, 4 Filistinlinin hayatını kaybettiği, 5'inin yaralandığı bildirildi.

İsrail'de hareketli dakikalar yaşanıyor...

Hamas güçleri İsrail'e 'Aksa Tufanı' isimli bir operasyon başlattığını duyurdu. Gazze Şeridi'ndeki Filistinli gruplar, birçok noktadan İsrail'e doğru onlarca roket attı. İsrail ordusundan yapılan açıklamaya göre, roketlerden bazıları, İsrail ordusuna ait 'Demir Kubbe' hava savunma sistemlerince imha edildi.

Gece saatlerinden beri hareketli dakikaların yaşandığı Tel Aviv'e ise Hamas güçleri tarafından 5 bin kadar roket ve havan topu atıldı. Hamas güçlerinin şehre inmesinin ardından açıklama yapan İsrail ordusu, 'Hamas roket atarak ve İsrail bölgelerine sızarak çifte operasyona başladı' açıklamasında bulundu.

'Filistin halkının kendini savunma hakkı var'

Bölgede tansiyon artarken Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'dan bir açıklama geldi. Abbas şu ifadelere yer verdi: 'Filistin halkının, işgalci güçlerin terörüne karşı kendini savunma hakkı var' dedi.