Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Filistinli Başrahip Yulio'dan LGBT Temalı İsa Canlandırmasına Sert Tepki

Ramallah Başrahip Yulio, Paris Olimpiyatları'ndaki LGBT temalı İsa canlandırmasını kınadı.

Yayın Tarihi: 28.07.2024 13:05
Güncelleme Tarihi: 28.07.2024 13:05

Filistinli Başrahip Yulio'dan LGBT Temalı İsa Canlandırmasına Sert Tepki

Ramallah Katolik Başrahibi Yulio'nun Açıklamaları

Ramallah'ta bulunan Rum Katolik Kilisesi'nin Başrahibi Abdullah Yulio, 2024 Paris Olimpiyat Oyunları açılışında yer alan ve Hz. İsa’yı konu alan LGBT temalı canlandırmayı sert bir dille eleştirdi. Yulio, "İsa Mesih’in kutsiyetinin ihlal edildiği bu canlandırma caiz değildir. Her türlü istismar ve aşağılama, dinin kendisine ve din kavramının çarpıtılmasına yöneliktir," diye belirtti.

Eşcinsellerin Kullanılmasının Tehlikesi

Yulio, eşcinsellerin bu canlandırmada kullanılmasının çok tehlikeli olduğunu vurgulayarak; "Dünyada, dinin içeriğini boşaltmaya yönelik gizli güçler tarafından bu tür bir süreç yürütülüyor. Bu, kasıtlı ve sistematik bir yaklaşım," ifadelerini kullandı.

Toplumun Değerleri Fark Etmemesi

Başrahip Yulio, sıradan insanların dinin hedef alındığını göremediğine dikkat çekerek, "Sıradan insan olayların farkında değil, ancak din ve değerler bu yöntemle yok ediliyor. Toplumlar, değer ve sembol ihtiyacını her zaman hisseder," dedi.

Paris'teki Tepkiler

Leonardo da Vinci’nin ünlü Son Akşam Yemeği tablosunun LGBT figürlerce canlandırılması, Paris’te geniş bir tepki toplamıştı. Bu durum, dine ve değerlere karşı yürütülen bir savaşın parçası olarak yorumlandı.