Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Filistinli Aileler, Başbakan Starmer ile Gazze'deki Durumu Görüştü

Filistinli aileler, Gazze'deki yakınlarının durumu hakkında Başbakan Starmer ile görüşerek taleplerini iletti.

Yayın Tarihi: 23.10.2024 15:27
Güncelleme Tarihi: 23.10.2024 15:27

Filistinli Aileler, Başbakan Starmer ile Gazze'deki Durumu Görüştü

Filistinli Aileler Gazze'deki Durumu Başbakan Starmer'a Aktardı

İngiltere Başbakanı Keir Starmer ve Başbakan Yardımcısı Angela Rayner, Gazze'de sevdiklerini kaybeden Filistinli İngiltere vatandaşlarıyla bir görüşme gerçekleştirdi. Toplantının, Başbakanlık Ofisi 10 Numara'da gerçekleştiği bildirildi.

Sevdiklerini Kaybeden Ailelerin Öyküleri

Görüşmeye katılan aile üyeleri, çocuklar ve bebekler de dahil olmak üzere, Gazze'de kaybettikleri yakınlarının acı hikayelerini paylaştılar. Aileler, Gazze'deki durumla ilgili derin endişelerini Starmer'a iletti ve bu hususta İngiliz hükümetinden destek beklediklerini ifade ettiler.

On Talep ile Hükümete Mektup

Aileler, görüşmede hükümetten öncelik verilmesini istedikleri 10 temel talebi gündeme getirdiler ve bu taleplerini yazılı olarak Starmer'a sundular. Talepler arasında Gazze'deki sağlık sisteminin tahrip edilmesi nedeniyle yardım bekleyen 15 ağır yaralı çocuğun İngiltere'ye getirilmesi ve bir "Çocuk Tahliye Planı"nın uygulanması yer aldı.

Yardım Çağrıları ve Politika Talebi

Aile üyeleri, ayrıca yardımların Gazze'ye ulaşması için sınır kapılarında İngiliz personel bulundurulması çağrısında bulundular. Bir diğer önemli talep ise, İngiltere'ye "Filistinli Mülteciler İçin Aile Birleşim Programı"nın uygulanması yönündeydi. Bu programın, Rusya-Ukrayna Savaşı'nın ardından Ukraynalı aileler için uygulanan modelin esas alınarak gerçekleştirilmesi önerildi.

“Tek Umudumuz Dinlemeleri”

Görüşmeye katılan bir aile üyesi, "Bu kolektif travma hakkında konuşmak zor, ancak siyasi liderler tanıklıklarımızı doğrudan duymalı ki politikalarının gerçek hayattaki etkisini anlasınlar. 15 çocuğu İngiltere’ye getirmek, Gazze’deki 34 bin yaralıya kıyasla çok küçük bir istek. Kurtarılan bir hayatın bizim için ne kadar büyük bir fark yaratabileceğini ne yazık ki çok iyi biliyoruz. Bu, sadece okyanusta küçük bir damla olabilir, ancak daha fazlasının başlangıcı olabilir. Tek umudumuz söylediklerimizi duymakla kalmayıp dinlemiş olmaları. Bunu zaman gösterecek." şeklinde duygularını ifade etti.

İngiltere Başbakanı Keir Starmer ve Başbakan Yardımcısı Angela Rayner, yakınları Gazze'de bulunan...

İngiltere Başbakanı Keir Starmer ve Başbakan Yardımcısı Angela Rayner, yakınları Gazze'de bulunan Filistinli İngiltere vatandaşı ailelerle bir araya geldi. Aileler, İsrail'in saldırılarını sürdürdüğü Gazze'deki durumla ilgili endişelerini Başbakan'a iletti ve İngiliz hükümetinden kaygılarının dikkate alınmasını istedi.