Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Filistin Direnişi Güçleniyor: Hamdan'dan Önemli Açıklamalar

Hamas Siyasi Büro Üyesi Hamdan, Filistin direnişinin güçlendiğini ve yeni bir harita şekilleneceğini açıkladı.

Yayın Tarihi: 06.10.2024 16:57
Güncelleme Tarihi: 06.10.2024 16:57

Filistin Direnişi Güçleniyor: Hamdan'dan Önemli Açıklamalar

Filistin Direnişi Güçleniyor

Hamas Siyasi Büro Üyesi Usame el-Hamdan, Filistin direnişinin bugün oldukça iyi bir durumda olduğunu belirtti. Konferansta yaptığı konuşmada, "Gazze, üzerine yüklenen sorumluluğu yerine getirmiştir. Birçok liderimiz şehit düşmüş, ancak alternatif liderler ortaya çıkarmıştır," dedi.

Yeni Bir Harita Beklentisi

Hamdan, bölgenin haritasının birkaç yıl içinde değişeceğini söyleyerek, "Allah'ın izniyle bu haritada İsrail'in yeri olmayacak," ifadesini kullandı. O, İstanbul’da gerçekleştirilen "Ümmetin Uyanış Öncüsü Filistin" konulu 7. Kuala Lumpur Forumu Konferansı'nda İslam dünyasının diriliş sürecine vurgu yaptı.

Aksa Tufanı ve Uluslararası Sistem

Aksa Tufanı operasyonunun İslam dünyası için bir dönüm noktası olduğunu belirten Hamdan, Batı'nın insan haklarını savunma konusundaki yetersizliğini eleştirdi. "Batı medeniyeti, maddi ve manevi anlamda iflas etmiştir," dedi.

Direnişin Yaygınlığı

Hamdan, direnişin sadece Gazze ile sınırlı olmadığını, Batı Şeria ve diğer bölgelerde de sürdüğünü vurguladı. "Gazze halkı her türlü acıya rağmen topraklarını terk etmedi. Hayati bir fırsat yakaladık," sözleriyle durumu değerlendirdi.

Son olarak, direnişin her alanda devam etmesi gerektiğini belirten Hamdan, "Birkaç yıl içinde bu bölgenin yeni haritasını göreceğiz. Bu fırsat bir daha gelmeyebilir." diyerek sözlerini noktaladı.

İstanbul'da bir otelde "Ümmetin Uyanış Öncüsü Filistin" başlıklı 7. Kuala Lumpur Forumu...

İstanbul'da bir otelde "Ümmetin Uyanış Öncüsü Filistin" başlıklı 7. Kuala Lumpur Forumu Konferansı'nın açılışı gerçekleştirildi. Hamas Siyasi Büro Üyesi Usame el-Hamdan, programa katılarak konuşma yaptı.