Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'a Karşı Öfke Artıyor

İsrail ile Hamas arasındaki savaş devam ederken, Batı Şeria'da Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'a karşı öfke giderek artıyor. Abbas'ın sınırlı yetkisi, uluslararası toplumun ilgisizliği ve Filistin Yönetimi'nin zayıflığı, halkın öfkesini artırmaktadır.

Yayın Tarihi: 24.10.2023 16:25
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'a Karşı Öfke Artıyor

İsrail ile Hamas Savaşı Devam Ediyor

İsrail ile Hamas arasındaki savaş devam ederken, Batı Şeria'da halk arasında Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas karşıtı öfke giderek artıyor. Gazze'deki el Ehli Hastanesi'ne yönelik saldırı ise yeni bir tepki dalgasını daha beraberinde getirdi.

Abbas'ın Sınırlı Yetkisi

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, 18 yıldır Filistin Yönetimi'nin başında bulunuyor ancak Gazze Şeridi'nde kendisine yakın isimlerin Hamas tarafından görevden uzaklaştırılması nedeniyle kentte varlığı hissedilmiyor.

Abbas'ın Güçsüzlüğü

Abbas, İsrail'in işgal altındaki toprakları hızla genişletmesi karşısında güçsüz kaldı. İşgal, Batı Şeria ve Doğu Kudüs'ün birleşik bir Filistin'e ait olması gereken topraklarını parçaladı.

Uluslararası Toplumun İlgisizliği

Uluslararası toplumun Filistinlilerin çektiği acıları önemsemediği düşüncesi, halkın öfkesini artırdı. Abbas, uluslararası toplumun İsrail'i çekilmeye ve Filistinlilere bir devlet vermeye zorlamasını bekliyor ancak bu gerçekleşmedi.

Abbas'ın Popülerliği Düşüyor

Abbas'ın popülaritesi son derece düşük ve barışçıl müzakerelere destek giderek azalıyor. Filistinlilerin çoğunluğu Abbas'ın istifasını istiyor.

Filistin Yönetimi'nin Zayıflığı

Filistin Yönetimi, İsrail'in politikalarına karşı eylemsizlik ya da güvenlik iş birliğiyle giderek daha fazla asimile olduğu düşüncesiyle eleştiriliyor. Kamuoyunun silahlı direnişi destekleme konusundaki ruh hali sertleşirken, Filistin Yönetimi daha da zayıflayabilir.