Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Filipinler'de 42 Havalimanı Yükseltilmiş Güvenlik Alarmı Altında

Filipinler Sivil Havacılık Yönetiminden (CAAP) yapılan yazılı açıklamada, CAAP'ye bağlı 42 havalimanı bugünden itibaren yükseltilmiş güvenlik alarmı altındadır. Hava trafiği yetkililerinin, elektronik posta üzerinden bazı havalimanlarına yönelik bomba tehdidi alması üzerine bu karara varıldığı belirtilen açıklamada, bomba ihbarının gerçekliğinin henüz incelenme aşamasında olduğu kaydedildi. CAAP, uluslararası uçuşu bulunan yolculara en az 3 saat öncesinden havalimanına gelmeleri uyarısında bulundu. Filipinler Sivil Havacılık Otoritesi (CAAP) Cuma günü yaptığı açıklamada, Filipinler'deki 42 havalimanında yüksek alarma geçildiğini açıkladı. Filipinler Sivil Havacılık Otoritesi tüm ticari havalimanlarında acil güvenlik önlemlerinin uygulandığını duyurdu. Belirlenen uçuşların Cebu, Bicol, Davao ve Palawan'a gittiği belirtildi. Tehditlerin ne olduğu ve ne zaman yapıldığı hemen açıklanmazken Bilgiler şu anda doğrulama aşamasında ve tüm havalimanlarında artırılmış güvenlik önlemleri uygulanıy

Yayın Tarihi: 06.10.2023 19:31
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Filipinler'de 42 Havalimanı Yükseltilmiş Güvenlik Alarmı Altında

Filipinler Sivil Havacılık Yönetiminden (CAAP) yapılan yazılı açıklamada, 'CAAP'ye bağlı 42 havalimanı bugünden itibaren yükseltilmiş güvenlik alarmı altındadır.' ifadesine yer verildi.

Hava trafiği yetkililerinin, elektronik posta üzerinden bazı havalimanlarına yönelik bomba tehdidi alması üzerine bu karara varıldığı belirtilen açıklamada, bomba ihbarının gerçekliğinin henüz incelenme aşamasında olduğu kaydedildi.

CAAP, uluslararası uçuşu bulunan yolculara en az 3 saat öncesinden havalimanına gelmeleri uyarısında bulundu.

Filipinler Sivil Havacılık Otoritesi (CAAP) Cuma günü yaptığı açıklamada, Filipinler'deki 42 havalimanında yüksek alarma geçildiğini açıkladı. Filipinler Sivil Havacılık Otoritesi tüm ticari havalimanlarında acil güvenlik önlemlerinin uygulandığını duyurdu. Belirlenen uçuşların Cebu, Bicol, Davao ve Palawan'a gittiği belirtildi. Tehditlerin ne olduğu ve ne zaman yapıldığı hemen açıklanmazken Bilgiler şu anda doğrulama aşamasında ve tüm havalimanlarında artırılmış güvenlik önlemleri uygulanıyor denildi. Ulaştırma Bakanı Jaime Bautista, devriyelerin ve K9 köpeklerinin Manila Uluslararası Havaalanı'nın tüm terminallerinde konuşlandırıldığını ve kolluk kuvvetlerinin koordinasyon içinde olduğunu söyledi. Bautista planlanmış uçuşlara herhangi bir etkisi olmayacağını da ifade etti.

* Haberin görseli Shutterstock tan servis edilmiştir.