Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Fiat'tan Yeni Kasa Egea ve Linea Modelleri

Fiat, Türkiye pazarında yeni kasa Egea ve Linea modellerini satışa sunmaya hazırlanıyor. Yeni kasa Egea, farklı ülkelerde çoktan yollara çıktı ve Türkiye’de Egea ismiyle satışa sunulacak. Yeni kasa Linea ise Egea’dan sonra Türkiye pazarına girecek. Her iki modelde de multijet motor seçeneği yer almayacak, ancak hibrit motor seçeneği sunulacak. Fiyatlar ise Egea ile aynı paralellikte olacak.

Yayın Tarihi: 20.10.2023 11:01
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Fiat'tan Yeni Kasa Egea ve Linea Modelleri

Fiat Egea'nın Yeni Kasası ve Özellikleri

Türkiye pazarında en çok otomobil satan marka denildiğinde akla gelen ilk isim şüphesiz Fiat olacaktır. İtalyan otomobil devi ülkemizde özellikle ticari alanda Doblo ile, binek otomobil tarafında ise Egea ile başarılı bir grafik çiziyor. Kısa süre önce Doblo modelinin yeni kasasını Türkiye’ye getiren Fiat, şimdilerde de Egea’nın yeni kasası için geri sayıma geçti.

Egea 2015 yılından bu yana Türkiye yollarında olan bir otomobil. Dolayısıyla aradan geçen 8 yılın ardından bu otomobilin vadesini doldurduğunu söyleyebiliriz. Peki yeni kasa Egea nasıl bir tarza sahip olacak. Aslına bakılırsa, yeni kasa Egea farklı ülkelerde çoktan yollara çıktı.

Bilindiği üzere Fiat, Türkiye’ye özel bir isim politikası güdüyor. Aslında bu durum pek çok ülkede aynı şekilde diyebiliriz. Örneğin Egea’nın Avrupa’daki ismi Tipo, ABD’deki ismi ise Neon. Yeni kasa Egea modelinin Avrupa’daki ismi ise Cronos.

Bu model ülkemizde Egea ismi ile yola devam edecek. Aslında Fiat, isimlere bağlı kalan bir marka değil. Örneğin Egea’nın selefi Linea ismi ile satışa çıkmıştı. Ondan önce de Siena, Albea gibi modeller vardı.

Yeni kasa Egea, görünüş olarak çok da çekici durmuyor. Yani Egea ile yeni kasasını yan yana koysalar, pek çok kişi tercihini eski kasadan yana kullanacaktır. Elbette bu bir zevk meselesi. Dolayısıyla bazılarına bu model çok hoş gelebilir.

Yeni Fiat Egea, 3 farklı motor seçeneği ile gelecek. 1.2 benzinli, 1.6 benzinli ve 1.6 hibrit. Fiat’ın efsaneleşen multijet motorları bu modellerde yer almayacak. Aracım az yaksın diyenlerin tercihi yeni Egea’da hibrit motor olabilir.

Yeni kasa Egea’nın yıl başında Türkiye’de satışa çıkacağı iddia ediliyor. Otomobil için talep edilen tutar ise eski kasa Egea’nın Aralık fiyatıyla aynı olacak. Fakat bu noktada önemli bir artı var. O da lansman indirimi.

Bazı otoriteler Fiat’ın yüzde 10’a varan bir lansman indirimi gerçekleştireceğini söylüyorlar. Bu da yeni kasa Egea’nın eski kasanın Aralık fiyatlarından bile ucuz olacağı anlamını taşır. Tabi ki yine de bekleyip göreceğiz.

Fiat Linea'nın Yeni Kasası ve Özellikleri

Dev otomobil markası Fiat, yeni nesil sedan otomobilini Türkiye pazarında satışa sunmak için geri sayıma geçti. Ülkemizde satışa sunulacak yeni model ise bize pek yabancı değil. Egea’dan önce Fiat’ın sedan modeli olan Linea.

Yeni kasa Linea aslında Avrupa’da bazı ülkelerde satışa çıkmıştı. Türkiye pazarına ise gelişi biraz gecikmeli oldu.

Bu durumda Fiat Egea’nın Türkiye’de fazlasıyla popüler olması da önemli bir rol oynadı. Nitekim artık Egea da ömrünü doldurdu diyebiliriz.

Peki yeni kasa Linea’da bizleri neler bekliyor. Dürüst olmak gerekirse yeni kasa Linea, Egea ile karşılaştırıldığında çok da yakışıklı görünmüyor.

En azından Egea da bir muscle tarzı vardı. Linea ise selefinin devamı şeklinde karşımıza çıkıyor.

Fiat bu otomobili Türkiye’ye makyajlanmış kasası ile getirecek. Bu açıdan bakıldığında otomobilin yeni versiyonu ile Türkiye pazarına gireceğini söyleyebiliriz. Yeni Linea’daki en büyük eksi ise multijet motor seçeneğinin yer almaması olacak.

Malum ülkemizde söz konusu dizel otomobiller olduğunda, Fiat’ın az yakan multijet motorunun ne kadar başarılı olduğu herkesin malumudur. İşte bu az yakan motor artık yeni otomobillerde kullanılmıyor.

Neyse ki Fiat multijet motor yerine Hybrit motor seçeneğine yer vererek az yakan otomobil mottasına sadık kalacak gibi görünüyor. Elbette hibrit motorla gelecek olan model benzinli motorla gelecek olan modele kıyasla hayli pahalı olacak.

2024’ün hemen başında Türkiye pazarında satışa sunulacak olan yeni kasa Linea, fiyat tarafında Egea ile aynı paralellikte olacak.

Yani 2023’ün Aralık ayında Egea’nın satış fiyatı neyse, yeni kasa Linea da aşağı yukarı aynı fiyatlarla Türkiye pazarına giriş yapacak.

Hatta lansmana özel fiyat teklifleri sayesinde yeni Linea’nın bir tık daha ucuz olabileceğini de söyleyebiliriz. Elbette bunda ülkemizdeki o dönemdeki mali tablonun da önemli bir etkisi olacak.