Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

FETÖ'nün Türkiye'nin Önünde Bir Takoz Olduğu ve Savunma Sanayinin Gelişimi

Güvenlik Politikaları Uzmanı Mete Yarar, FETÖ'nün Türkiye'nin önünde bir takoz olduğunu ve savunma sanayinin gelişiminin takozun ortadan kalkmasıyla gerçekleştiğini söyledi. Belediye başkanlarının vizyonunun şehirlerin gelişmesinde önemli rol oynadığını belirten Yarar, Türkiye'nin bölgesel lider olmak istemesi durumunda kendi iç sorunlarının olmaması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, Osmanlı döneminde Orta Doğu'nun huzurlu olduğunu ve bunun Osmanlı'nın güçlü olmasından kaynaklandığını ifade etti.

Yayın Tarihi: 21.10.2023 19:25
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

FETÖ'nün Türkiye'nin Önünde Bir Takoz Olduğu ve Savunma Sanayinin Gelişimi

FETÖ'nün Türkiye'nin Önünde Bir Takoz Olduğu

Mete Yarar, FETÖ'nün Türkiye'nin önünde bir takoz olduğunu ve 2016 yılından itibaren savunma sanayindeki hızlı gelişmenin ise takozun ortadan kalkmasıyla olduğunu söyledi.

Belediye Başkanlarının Vizyonu ve Şehirlerin Gelişimi

Belediye başkanlarının vizyonunun şehirlerin gelişmesinde önemli rol oynadığını belirten Mete Yarar, "Bir ülke bölgesel lider olmak istiyorsa, kendi iç sorununun olmaması lazım" dedi.

Bursa Belediyeler Birliği'nin Eğitim Semineri

Bursa Belediyeler Birliği’nin eğitim seminerine katılan Güvenlik Politikaları Uzmanı Mete Yarar, başta Orta Doğu olmak üzere dünyadaki gelişmeler hakkında önemli bilgiler verdi.

Yeni Dünya Düzeninde Dönüşüm İhtiyacı

Bursa Belediyeler Birliği Başkanı Mustafa Dündar, dünyadaki sistemin dönüşümünü konuşmanın gerekliliğine dikkat çekti. Dünya sistemindeki çarpıklığın ortadan kaldırılması için yeni bir dönüşüme ihtiyaç olduğunu belirtti.

Belediyelerin Şehirlerin Geleceğini Belirlemesi

Güvenlik Politikaları Uzmanı Mete Yarar, belediyelerin düzenlediği etkinliklerin şehirlerin geleceğini belirlediğini ve belediye başkanlarının vizyonunun önemli olduğunu vurguladı.

Bölgesel Lider Olmanın Önemi

Mete Yarar, bölgesel lider olmak isteyen bir ülkenin kendi iç sorunlarının olmaması gerektiğini belirtti. Türkiye'nin son yıllarda yaptığı hamlelerin gelecek 30 yıldaki dünya düzenini etkileyeceğini söyledi.

Türkiye'nin Güçlü Olmasının Önemi

Yarar, Osmanlı döneminde Orta Doğu'nun huzurlu olduğunu ve bunun Osmanlı'nın güçlü olmasından kaynaklandığını ifade etti. Türkiye'nin de aynı şekilde güçlü olması durumunda sorunların olmayacağını belirtti.