
Fethiye'de Trajik Yamaç Paraşütü Kazası
Muğla'nın Fethiye ilçesinde meydana gelen yamaç paraşütü kazasında, pilot ve yolcusu hayatını kaybetti. Amatör pilot olduğu bildirilen Tevfik Tek (29), arkadaşı Mehmet Buğra Silen (22) ile birlikte yamaç paraşütü yapmak için Ölüdeniz Mahallesi'ndeki Babadağ'a çıktı.
Olay Nasıl Gerçekleşti?
Bin 900 metredeki pistten atlayış gerçekleştiren ikili, belirlenemeyen bir sebepten dolayı kayalık alana düştü. Olayın ardından yapılan ihbar üzerine bölgeye Ulusal Medikal Kurtarma (UMKE) ve jandarma ekipleri intikal etti.
Kurtarma Çalışmaları ve Hayat Kayıpları
Bölgeye ulaşan ekipler, Silen'in kaza yerinde hayatını kaybettiğini tespit etti. Tevfik Tek, kurtarma ekipleri tarafından bulunduğu yerden ambulansa taşındı; ancak hastaneye kaldırıldığında yaşamını yitirdi.
Bu kaza, yamaç paraşütü sporunun risklerini bir kez daha göz önüne serdi ve bölgedeki güvenlik tedbirlerinin önemini vurguladı.
Muğla'nın Fethiye ilçesinde düşen yamaç paraşütündeki pilot ile yolcusu hayatını kaybetti. Bölgeye, Ulusal Medikal Kurtarma (UMKE) ile jandarma ekipleri sevk edildi.
Muğla'nın Fethiye ilçesinde düşen yamaç paraşütündeki pilot ile yolcusu hayatını kaybetti. Bölgeye, Ulusal Medikal Kurtarma (UMKE) ile jandarma ekipleri sevk edildi.