Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Fethiye'de 24. Uluslararası Ölüdeniz Hava Oyunları Festivali Başladı

Fethiye, 24. Uluslararası Ölüdeniz Hava Oyunları Festivali'ne ev sahipliği yapıyor. Yamaç paraşütü ve gösteriler nefes kesiyor.

Yayın Tarihi: 23.10.2024 19:55
Güncelleme Tarihi: 23.10.2024 19:56

Fethiye'de 24. Uluslararası Ölüdeniz Hava Oyunları Festivali Başladı

Fethiye'nin Geleneksel Festivali Başladı

Muğla'nın güzel ilçesi Fethiye, bu yıl 24'üncüsü gerçekleştirilen Uluslararası Ölüdeniz Hava Oyunları Festivaline ev sahipliği yapıyor. Festival, Fethiye Belediyesi tarafından organize edilmekte olup, sivil toplum kuruluşlarının katkılarıyla hazırlanan etkinlikler geniş bir katılımcı yelpazesine ulaşmış durumda.

Açılış Töreni ve Katılımcılar

Festivalin açılış töreni, Belcekız Sahili'nde gerçekleştirildi. Etkinlikte, 34 ayrı ülkeden yaklaşık 500 yamaç paraşütçüsü ile dünyanın en ünlü akrobasi sporcuları yer aldı. Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, geleneksel hale gelen bu festivalin birçok heyecan verici gösteriye ev sahipliği yapacağını belirtti.

Rakamlar ve Faaliyetler

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Çıralı, yılbaşından itibaren 115 bin 916 tandem (ikili) ve 51 bin 985 single (tekli) yamaç paraşütü uçuşu yapılmış olduğunu ifade etti. Toplamda 167 bin 901 kişi bu deneyimi yaşadı.

Festivale kapsamındaki etkinliklerden biri de, Beşkaza Meydanında Türk Hava Kurumu'na ait sıcak hava balonunun öğrencilere uçuş yaptırmasıydı. Aynı zamanda, meydanda ve Ölüdeniz'de paramotor ekibi gösterilerini sergiledi.

Protokol ve Katılımcılar

Festivalin açılış etkinliğine Fethiye Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Bu yıl ki festival, hem yerli hem de yabancı ziyaretçilere unutulmaz anlar yaşatmayı hedefliyor.

Muğla'nın Fethiye ilçesinde bu yıl 24'üncüsü düzenlenen Uluslararası Ölüdeniz Hava Oyunları...

Muğla'nın Fethiye ilçesinde bu yıl 24'üncüsü düzenlenen Uluslararası Ölüdeniz Hava Oyunları Festivali gerçekleştirildi. Festival kapsamında Beşkaza Meydanı'nda Türk Hava Kurumu'na ait sıcak hava bolunu öğrencilerle uçuş yaptı. Meydanda ve Ölüdeniz'de de paramotor ekibi gösteri sundu.

Muğla'nın Fethiye ilçesinde bu yıl 24'üncüsü düzenlenen Uluslararası Ölüdeniz Hava Oyunları...

Muğla'nın Fethiye ilçesinde bu yıl 24'üncüsü düzenlenen Uluslararası Ölüdeniz Hava Oyunları Festivali gerçekleştiriliyor. Fethiye Belediyesinin öncülüğünde ve sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle düzenlenen festivalin açılış töreni, Belcekız Sahili'nde yapıldı. Törende, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, konuşma yaptı.