Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Ferrero'dan Fındık Piyasasına Fiyat Sürprizi

Fındık piyasasının önde gelen aktörlerinden İtalyan devi Ferrero, fındık alım fiyatlarında önemli bir artışa gitti. Daha önce 80 TL'den alınan levant kalite fındığın yeni fiyatını 95 TL olarak belirledi. Serbest piyasada fındık şu an 90 lira seviyesinde işlem görüyor. TMO Genel Müdürü Ahmet Güldal, daha önce fiyat güncellemesi yapmayacaklarını belirtmişti. Şu anda TMO, levant kalite fındığı 82,50 TL'den almaya devam ediyor. Sakarya Ziraat Odaları İl Koordinasyon Başkanı Ali Şener Bayraktar, Ferrero'nun fiyat artışını olumlu bulduklarını, ancak piyasa fiyatlarıyla kıyaslandığında TMO'nun fiyatlarının hala düşük kaldığını belirtti. Batı Karadeniz'deki fındıkçılar Ferrero'ya fındığını satmak için Düzce'deki fabrikaya gidecek. Ferrero'nun Sakarya'da bir alım noktası bulunmuyor. Daha önce 80 TL'ye fındık alacağını açıklayan Ferrero, levant kalite fındık fiyatını 95 TL olarak dün güncelledi. Fındık sektörünün önde gelen temsilcileri Ferrero'nun ani bir kararla fiyat yükseltmesi sonrası, fınd

Yayın Tarihi: 29.10.2023 16:30
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Ferrero'dan Fındık Piyasasına Fiyat Sürprizi

Ferrero'dan Fındık Piyasasına Fiyat Sürprizi

Fındık piyasasının önde gelen aktörlerinden İtalyan devi Ferrero, fındık alım fiyatlarında önemli bir artışa gitti. Daha önce 80 TL'den alınan levant kalite fındığın yeni fiyatını 95 TL olarak belirledi.

Serbest Piyasada Fındık Fiyatları Nasıl Değişiyor?

Fındığın serbest piyasada işlem gördüğü fiyatlar, Ferrero'nun bu kararının ardından daha da dikkat çekmeye başladı. Serbest piyasada fındık şu an 90 lira seviyesinde işlem görüyor.

TMO'nun Fındık Fiyatlarına Yaklaşımı

TMO Genel Müdürü Ahmet Güldal, daha önce fiyat güncellemesi yapmayacaklarını belirtmişti. Şu anda TMO, levant kalite fındığı 82,50 TL'den almaya devam ediyor.

Sakarya Ziraat Odası'ndan Fiyat Artışına İlk Tepki

Sakarya Ziraat Odaları İl Koordinasyon Başkanı Ali Şener Bayraktar, konu hakkında Medyabar'a açıklamalarda bulundu. Bayraktar, Ferrero'nun fiyat artışını olumlu bulduklarını, ancak piyasa fiyatlarıyla kıyaslandığında TMO'nun fiyatlarının hala düşük kaldığını belirtti.

Bayraktar, 'Ferrero fındık alımını 80'KDV'den 95+KDV'ye çıkardı. Bu iyui bir gelişme. Fakat piyasa fiyatları ile mukeyse dildiği zaman TMO'nun fiyatları düşük kaldı. Sebebi ise rekoltenin beklenen kadar olmadığı ortaya çıktı. Piyasanın şuan fındığa ihtiyacı var. Sakarya'da serbest piyasada dalgalı bir seyir var. 88 liraya da alan var 93 liraya alan da var. Ferrero'nun bu fiyatlarına göre ortalama 92 liradan alan da oldu.'

Sakaryalı Fındıkçılar Ferrero'ya Nasıl Fındık Satacak?

Batı Karadeniz'deki fındıkçılar Ferrero'ya fındığını satmak için Düzce'deki fabrikaya gidecek. Ferrero'nun Sakarya'da bir alım noktası bulunmuyor.

ŞOK DÜŞÜŞ!

Daha önce 80 TL'ye fındık alacağını açıklayan Ferrero, levant kalite fındık fiyatını 95 TL olarak dün güncelledi. Fındık sektörünün önde gelen temsilcileri Ferrero'nun ani bir kararla fiyat yükseltmesi sonrası, fındık fiyatlarının perşembe gününden itibaren artacağını belirtmişti ancak fiyatlarda yükseliş yerine düşüş gerçekleşti. Altınordu ilçesinde hafta başında 92 TL’den serbest piyasada işlem gören 50 randıman kabuklu fındık bugün 88 TL’ye geriledi.

Ordu Olay/Kaan Özel