Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Ferrari, SF-23'ün Tutarsızlığıyla Mücadele Ediyor

İtalyan ekip bu sezon boyunca güven eksikliği yaşadığı yarışlarda SF-23'ün tutarlı olmamasıyla sıkıntı yaşadı. İspanya Grand Prix'sinden bu yana araca yapılan güncellemeler önemli ölçüde iyileşmeye yardımcı oldu ve hem Sainz hem de Charles Leclerc, geçtiğimiz hafta sonu Avusturya'da yapılan yarıştan sonra yeni güncellemelerle moral buldular. Sainz şu ana kadar sorunun ne kadarının çözüldüğü konusunda hâlâ temkinli davranıyor ve Britanya Grand Prix'si hafta sonunun daha net bir tablo ortaya koyma konusunda oldukça yardımcı olabileceğini düşünüyor. Leclerc, Silverstone'un Ferrari için son araç değişikliklerinin ihtiyaç duyulanı sağlayıp sağlamadığını anlamasına yardımcı olması açısından değerli olacağını kabul etti. Sainz, İspanya GP'sinden bu yana Ferrari'nin en azından gelişimini hangi yöne odaklaması gerektiği konusunda daha iyi bir fikre sahip olduğunu söylüyor.

Yayın Tarihi: 09.07.2023 14:27
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Ferrari, SF-23'ün Tutarsızlığıyla Mücadele Ediyor

İtalyan ekip bu sezon boyunca güven eksikliği yaşadığı yarışlarda SF-23'ün tutarlı olmamasıyla sıkıntı yaşadı.

İspanya Grand Prix'sinden bu yana araca yapılan güncellemeler önemli ölçüde iyileşmeye yardımcı oldu ve hem Sainz hem de Charles Leclerc, geçtiğimiz hafta sonu Avusturya'da yapılan yarıştan sonra yeni güncellemelerle moral buldular.

Sainz şu ana kadar sorunun ne kadarının çözüldüğü konusunda hâlâ temkinli davranıyor ve Britanya Grand Prix'si hafta sonunun daha net bir tablo ortaya koyma konusunda oldukça yardımcı olabileceğini düşünüyor.

Leclerc, Silverstone'un Ferrari için son araç değişikliklerinin ihtiyaç duyulanı sağlayıp sağlamadığını anlamasına yardımcı olması açısından değerli olacağını kabul etti.

Barselona atağı

Sainz, İspanya GP'sinden bu yana Ferrari'nin en azından gelişimini hangi yöne odaklaması gerektiği konusunda daha iyi bir fikre sahip olduğunu söylüyor.

Pilotlar Arasında Tartışma

Her iki pilot da Cumartesi günü Q1'de pist pozisyonu için mücadele ederken telsizden agresif yorumlarda bulundu. Leclerc, kendisinin seansta önceliği olmasına rağmen Sainz'ın kendisini pistte geçmesinin ardından 'güzel Carlos, güzel, son virajda iyi bir geçiş...' dedi. Ardından Sainz, takıma şunu söyledi: 'Benden yapmamı istediğiniz şey biraz adaletsiz. Lastik sıcaklığımı feda etmemi istiyorsunuz. Ama her neyse. Ayrıca ben dördüncü sıradayım yani daha fazla risk altındayım.'

Leclerc, yaşadığı tepkiyi adrenalini suçladı, Sainz ise tur atamama riski olduğu için gerilimli bir an yaşadığını belirtti.

Leclerc, yer değiştirmenin planlı olduğunu söylerken, Sainz trafiği sorumlu tuttu ve centilmenlik anlaşmasının unutulduğunu belirtti.