Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Fenerbahçe'nin Transfer Gündemi: Batshuayi, Mert Hakan ve Joshua King

Süper Lig ve Avrupa'da yoluna emin adımlarla devam eden Fenerbahçe'de transfer çalışmaları sürüyor. Teknik direktör İsmail Kartal, Batshuayi, Mert Hakan ve Joshua King ile ilgili karar verilmesini istedi. Fenerbahçe, şampiyonluk hedefiyle ilerliyor ve son maçında Pendikspor'u 5-0 mağlup etti. Avrupa'da da başarılı performans sergileyen Fenerbahçe, Florentino Luis transferinde de adı geçiyor.

Yayın Tarihi: 01.11.2023 10:54
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Fenerbahçe'nin Transfer Gündemi: Batshuayi, Mert Hakan ve Joshua King

Süper Lig ve Avrupa'da Yoluna Devam

Süper Lig ve Avrupa'da yoluna emin adımlarla devam eden Fenerbahçe'de, transfer çalışmaları da sürüyor. Sarı-lacivertli takım, devre arasında gelecek ve gidecek oyuncuları belirlemeye başladı. Teknik direktör İsmail Kartal, konuyla ilgili yönetime bir rapor sundu. Deneyimli çalıştırıcı Batshuayi, Mert Hakan ve Joshua King ile ilgili bir karar verilmesini istedi. Eğer gelecek sezon takımda kalmaları isteniyorsa sözleşmelerinin bir an önce yenilenmesini talep etti. Sözleşme yenilenmeyecekse bu üç ismi planlarına dahil etmeyeceğini vurguladı. Batshuayi, bu sezon Fenerbahçe formasıyla tüm kulvarlarda 12 maça çıktı. Belçikalı futbolcu bu karşılaşmalarda 4 gol atarken 3 de asist yaptı. Sarı-lacivertli takımın tecrübeli ismi Mert Hakan Yandaş, bu sezon 12 maçta görev aldı ve 4 asist kaydetti. 31 yaşındaki Joshua King ise bu sezon toplamda 10 maça çıktı. Norveçli yıldız, bu karşılaşmalarda 4 kez rakip fileleri sarsarken 3 de asist yaptı.

Fenerbahçe Şampiyonluk İstiyor

Fenerbahçe bu sezon şampiyonluk hasretini sonlandırmak istiyor. Bu yolda gidişatını sürdüren sarı-lacivertli ekip son olarak Trendyol Süper Lig'in 10. haftasında Pendikspor'a konuk oldu. Kanarya sahadan 5-0 galip ayrıldı. Goller 30. dakikada Erdem Canpolat (KK), 42. dakikada İrfan Can Kahveci ve 65, 77 ile 87. dakikada Edin Dzeko'dan geldi. Bu sonucun ardından Fenerbahçe ligde çıktığı 10. maçını da kazanmış oldu. Sarı-lacivertliler 30 puanla zirvede yer alırken en yakın rakibi Galatasaray ise 28 puana sahip. İsmail Kartal'ın öğrencileri 28 yıl aradan sonra ligde en az gol yediği sezona başladı. Sarı-lacivertli ekip 10 maçta rakip fileleri 29 kez havalandırdı. Kanarya kalesinde ise sadece 5 gol gördü.

Avrupa'da da Başarılı Performans

Fenerbahçe, Avrupa'da da yoluna emin adımlarla ilerliyor. Kanarya son olarak Konferans Ligi H Grubu 3. maçında Ludogorets'i konuk etti. İsmail Kartal'ın öğrencileri sahadan 3-1 galip ayrıldı. 42. dakikada Michy Batshuayi ile öne geçen Kanarya, 52 ve 90+3. dakikada Miha Zajc'ın golleriyle kazandı. Bu sonuçla Fenerbahçe, Avrupa'da çıktığı 9 maçtan da galip gelen taraf oldu. Sarı-lacivertliler, yaz transfer döneminde kurulan yeni kadro ile çıktığı 19 maçı da kazanmış oldu.

Florentino Luis Transferi

Fenerbahçe transfer için rotasını Lisbon'a çevirdi. Sarı-lacivertli ekip Benfica'nın yıldız ismi Florentino Luis'i listesine aldı. Daha önce de Portekizli isimle ilgilenen Kanarya, bu transferi ocak ayında bitirmek ve bulmacanın son parçasını tamamlamak istiyor. Florentino Luis için yaz aylarında girişimlerde bulunan sarı-lacivertliler, bu sefer işi bitirmek istiyor. Benfica altyapısından çıkan Florentino Luis, son olarak Getafe'de kiralık olarak forma giydi. Yıldız oyuncu bu sezon Portekiz ekibi ile 9 maça çıktı. 24 yaşındaki Florentino, 1.84 boyunda ve bonservis değeri 20 milyon euro.