Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Fenerbahçe ve Galatasaray'a FIFA Şoku! Türkiye'den Şikayet Var

FIFA, Fenerbahçe ve Galatasaray'ı çifte sözleşme ve ekstra ödemeler konusunda takibe aldı. Türkiye'den çifte sözleşme şikayetleri de FIFA'ya iletilmiştir. FIFA'nın yapacağı araştırma sonucunda ciddi yaptırımlar uygulanabilir.

Yayın Tarihi: 30.08.2023 03:08
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Fenerbahçe ve Galatasaray'a FIFA Şoku! Türkiye'den Şikayet Var

Fenerbahçe ve Galatasaray'a FIFA Şoku!

Türkiye'den şikayet edilen futbolcuların transferleriyle ilgili olarak FIFA, Fenerbahçe ve Galatasaray'ı takibe aldı. FIFA, çifte sözleşme, birden fazla menajere ödeme yapılması, sadakat ve imaj hakkı adı altında yapılan ödemeler konusunda titiz davranıyor. Türk takımlarının resmi açıklamalarıyla yabancı kaynaklarda yer alan rakamlar arasındaki uçurum nedeniyle FIFA soruşturma başlattı.

Türkiye'den Şikayet Var!

Wilfried Zaha, Tete, Edin Dzeko ve Dusan Tadic transferleriyle ilgili yayınlar ile KAP'a bildirilen rakamlar arasındaki fark FIFA'nın dikkatini çekti. Türkiye'den çifte sözleşme şikayetleri de FIFA'ya iletilmiştir. FIFA'nın yapacağı araştırma sonucunda ciddi yaptırımlar uygulanabilir.

Galatasaray ve Fenerbahçe'yi Ne Bekliyor?

FIFA'nın soruşturması sonucunda kulüplere transfer yasağı veya oyuncuların süreli olarak men edilmesi gibi ciddi yaptırımlar uygulanabilir.