Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Fenerbahçe Stoper Krizi: Serdar Aziz, Djiku ve Becao Yok!

Fenerbahçe, stoperlerin sakatlanmasıyla büyük bir kriz yaşıyor. Serdar Aziz, Djiku ve Becao'nun sakatlıkları nedeniyle Trabzonspor maçında forma giyemeyecekler. Fred'in de en az 2 hafta sahalardan uzak kalacağı belirtildi.

Yayın Tarihi: 01.11.2023 11:18
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Fenerbahçe Stoper Krizi: Serdar Aziz, Djiku ve Becao Yok!

Fenerbahçe sezona harika bir giriş yaptı ve 19'da 19'la yoluna devam ediyor.

Sarı-Lacivertliler cumartesi Trabzonspor'la kozlarını paylaşacak ancak eldeki stoperler sakatlandı.

Milli savunmacı, geçtiğimiz hafta ayak bileğindeki sakatlığı nedeniyle Almanya’da operasyon geçirmişti. Ameliyat sonrası Serdar Aziz’in sahalara dönmesinin en iyi ihtimalle 6 haftayı bulabileceği açıklanmıştı. Yani olumlu senaryoda bile tecrübeli oyuncunun formasına kavuşmasına 1 aydan fazla süre var.

Savunmada kâbus Serdar Aziz’le başladıktan sonra ikinci kötü haber Alexander Djiku’dan gelmişti. Ganalı yıldızın, Ludogorets maçında aldığı darbe sonrası sağ ayak beşinci metatars kemiğinde kırık tespit ediliği açıklanmıştı. Tedavisine başlanan Djiku’nun sahalara dönmesi muhtemelen Milli aradan sonra olacak.

Brezilyalı oyuncu, Pendikspor maçının başında sakatlık yaşamış ancak ilk yarıyı tamamlamıştı. Becao’nun durumu ciddi gözükmüyordu ama yapılan kontrollerde, tendonlarında hasar tespit edildi. Ödem nedeniyle sakatlığın boyutunun henüz netleşmediği kaydedildi. Ancak yıldız futbolcu 3 ay sahalardan uzak kalabilir.

Samet Akaydın, Pendikspor maçında Djkiu’nun yokluğunda ilk 11’de sahaya çıkmıştı. Ancak Milli savunmacı da 84. dakikada sakatlanarak yerini Crespo’ya bırakmıştı. Baldırına kramp giren Samet’in bugün son kontrolü yapılacak. Tecrübeli savunmacının Trabzonspor maçında takımdaki yerini alması bekleniyor.

Fenerbahçe’deki stoper krizi, İsmail Kartal’ı farklı arayışlara yöneltti. Serdar Aziz, Djiku ve Becao; Trabzonspor maçında kesin olarak yok. Samet Akaydın’ın ise yetişmesi bekleniyor. Kartal, daha önce olduğu gibi yine sol bek Oosterwolde’yi savunmanın merkezinde kullanacak. Tecrübeli çalıştırıcı ayrıca Miguel Crespo’yu da bu bölge için hazırlamaya başlayacak. Portekizli orta saha oyuncusunun, hafta boyunca taktik antrenmanlarda stoper olarak kullanılacağı öğrenildi. Crespo, Trabzonspor mücadelesinde savunmanın merkezini yedekleyecek isim olacak. Ayrıca Galatasaray altyapısından 2019’da transfer edilen 17 yaşındaki stoper Yusuf Akçiçek’in de Pendikspor maçında olduğu gibi yine kulübedeki yerini alması bekleniyor.

Trendyol Süper Lig'in 10. haftasında Fenerbahçe deplasmanda Pendikspor'a konuk oldu.

Sarı-lacivertliler rakibini 5-0 mağlup ederek 3 puanı hanesine yazdırdı. Kanarya'ya galibiyeti getiren golleri Edin Dzeko (3), Erdem Canpolat (k.k.) ve İrfan Can Kahveci kaydetti. Fenerbahçe bu sonuçla ligde 10'da 10 yaparken, toplam galibiyet serisini ise 19 maça çıkardı. Sarı-lacivertliler, Pendikspor karşısında aldığı galibiyetle puanını 30'a yükseltti ve liderliğini sürdürdü. Bu sezonki 5. yenilgisini alan Pendikspor ise 7 puanla 18. sırada yer aldı. Fenerbahçe'de Pendikspor maçında iki şok birden yaşandı. Sarı-lacivertlilerin tecrübeli stoperi Rodrigo Becao, mücadelenin ilk dakikasında sakatlık geçirdi. İlk yarıyı tamamlayan Brezilyalı savunma oyuncusu, ikinci yarının başında yerini Jayden Oosterwolde'ye bıraktı. Kanarya'da Becao'nun ardından Fred de bir sakatlık geçirdi. Kasığını tutan ve değişiklik isteyen yıldız futbolcu, 9. dakikada yerini Miha Zajc'a bıraktı. Geçtiğimiz günlerde Alexander Djiku'yu da sakatlığa kurban veren Fenerbahçe'de Fred ve Becao'nun durumu merak konusu oldu. İki futbolcunun Süper Lig'in 11. haftasında Trabzonspor ile oynanacak maçta forma giyip giymeyeceği netleşti. İşte detaylar… Pendikspor maçının 9. dakikasında sakatlanarak kenara gelen Fred, pazartesi günü MR'a girdi. EN AZ 2 HAFTA YOK Tecrübeli orta saha oyuncusunun en az 2 hafta sahalardan uzak kalacağı belirtildi. Fred, Trabzonspor ve Ludogorets maçlarında kesin olarak forma giyemeyecek. Brezilyalı yıldızın Adana Demirspor maçında oynamasının da şüpheli olduğu öğrenildi. BECAO'NUN SAKATLIĞI CİDDİ Kanarya'da Trabzonspor derbisi öncesinde 9 futbolcunun ciddi ve hafif sakatlığı bulunuyor. Lincoln haricinde King, Fred, Djiku, Becao, Serdar Aziz, Peres, Samet ve Mert Hakan'ın problemleri var. Stoper Rodrigo Becao'nun durumunun önemli olduğu kaydedildi. Tecrübeli stoperin Trabzonspor maçında kesin olarak forma giyemeyecekleri öğrenildi.