Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

FBI, Trump'a Yönelik Suikastte Mermiyi Teyit Etti

FBI, Donald Trump'a yapılan suikast girişiminde kulağına isabet eden cismin mermi olduğunu açıkladı.

Yayın Tarihi: 27.07.2024 05:28
Güncelleme Tarihi: 27.07.2024 05:28

FBI, Trump'a Yönelik Suikastte Mermiyi Teyit Etti

FBI'dan Önemli Açıklama

ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI), eski Başkan Donald Trump'a yönelik suikast girişiminde kulağına isabet eden cismin mermi olduğunu kesin olarak doğruladı.

Merminin Kaynağı Belirlendi

FBI, Trump'a isabet eden cismin ne olduğuna dair önemli bilgiler sundu. Yapılan yazılı açıklamada, "Eski Başkan Trump'ın kulağına isabet eden nesne, olay sırasında hayatını kaybeden kişinin silahından atılan ya tam ya da daha küçük parçalara ayrılmış bir mermiydi," denildi.

Bu açıklama, Trump’ın yaralanmasıyla ilgili olarak kolluk kuvvetleri tarafından yapılan en net değerlendirme olarak kabul ediliyor.

Wray'in Yorumları

FBI Direktörü Christopher Wray, 24 Temmuz'daki ABD Temsilciler Meclisi Yargı Komitesi oturumunda, "Trump'ın sağ kulağından yaralanmasına neden olan cismin mermi mi yoksa şarapnel veya cam parçası mı olduğu soruları var," açıklamasında bulunmuştu.

Trump, bu yorumlara tepki göstererek Truth Social üzerinden, "FBI Direktörü Christopher Wray, Kongre'ye şarapnel, cam veya mermiyle vurulup vurulmadığımdan emin olmadığını söyledi. (FBI bunu hiç kontrol etmedi!)" mesajını paylaştı.

Trump’ın Doktorundan Açıklama

Trump’ın Beyaz Saray doktoru Ronny Jackson da konuyla ilgili açıklamalarda bulunarak, "Bunun bir mermiden başka bir şey olduğuna dair kesinlikle hiçbir kanıt yok," şeklinde ifade etti.

Suikast Girişiminin Detayları

Eski Başkan Trump, 13 Temmuz'da Pensilvanya'daki Butler bölgesindeki seçim mitingi sırasında silahlı bir saldırıya uğramıştı. Saldırıda bir katılımcı hayatını kaybederken, iki kişi de yaralanmış, ABD Gizli Servisi saldırganı etkisiz hale getirdiklerini açıklamıştı.

FBI, bu olayı bir suikast girişimi olarak tanımlarken, incelemeler sonucunda suikast girişiminde bulunan ve olay yerinde hayatını kaybeden kişinin 20 yaşındaki Thomas Matthew Crooks olduğunu bildirdi.