Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Faizsiz ve İlk 2 Yıl Ödemesiz 350 Bin TL Kredi Başvurusu Başladı!

KOSGEB’ten yeni iş yeri açmak veya ticari faaliyette bulunmak isteyenlere müjde! Faizsiz ve ilk 2 yıl ödemesiz ayda 5.833 TL taksitle 350 bin TL destek kredisi başvurusu başladı! Bu krediden faydalanmak isteyenlerin acele etmesi gerekiyor. Başvuru şartları nelerdir? Bu nakit desteği hangi bankadan alınır? Başvurular nereye ve nasıl yapılacak? İşte bu soruların cevapları…

Yayın Tarihi: 26.06.2023 17:11
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Faizsiz ve İlk 2 Yıl Ödemesiz 350 Bin TL Kredi Başvurusu Başladı!

KOSGEB’ten yeni iş yeri açmak veya ticari faaliyette bulunmak isteyenlere müjde!

Faizsiz ve ilk 2 yıl ödemesiz ayda 5.833 TL taksitle 350 bin TL destek kredisi başvurusu başladı! Bayram sonrası piyasaların canlanmasına yönelik iktidar adımlarını hızlandırdı. Bu bağlamda yeni bir faizsiz kredi paketi açıkladı. Buna göre vatandaşa faizsiz ve ilk 2 yıl ödemesiz bir şekilde 350 bin TL kredi kullanabilecek.

Bu krediden faydalanmak isteyenlerin acele etmesi gerekiyor. Çünkü başvurular sınırlı sayıda ve belirli bir süre için alınacak. Peki, bu krediyi kimler alabilir? Başvuru şartları nelerdir? Bu nakit desteği hangi bankadan alınır? Başvurular nereye ve nasıl yapılacak? İşte bu soruların cevapları…

Kredi Paketinin Detayları

Bu kredi paketi, KOSGEB tarafından finansman desteği verilen KOBİ Finansman Destek Programı kapsamında sunuluyor. Bu programın amacı, KOBİ’lere uygun koşullarda finansal destek temin edilerek finansman sorunlarının çözümü, üretim, kalite ve standartlarını artırmaları, istihdam yaratmaları, uluslararası düzeyde rekabet etmelerinin sağlanması.

Bu programdan yararlanmak isteyenlerin yeni iş yeri açmak veya ticari bir girişimde bulunmak istemeleri gerekiyor. Bu kapsamda KOSGEB, işletmelere toplam 350 bin TL faizsiz kredi veriyor. Bunun 300 bin TL’si işletme giderleri için, 50 bin TL’si ise genel teçhizat giderleri için kullanılıyor. Kredinin en cazip yanı ise faizsiz olması ve ilk 2 yıl ödemesiz olması. Yani kredi alan kişiler, aldıkları parayı 2 yıl boyunca hiçbir geri ödeme yapmadan kullanabiliyorlar. Sonrasında ise ayda 5.833 TL taksitle toplam 36 ay vadeli olarak geri ödüyorlar.

Başvuru Şartları ve Süreci

Bu kredi paketinden faydalanmak isteyenlerin bazı şartları yerine getirmesi gerekiyor. Bunlar şöyle:

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak
  • KOSGEB veritabanına kayıtlı olmak
  • KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ni tamamlamış olmak
  • Yeni iş kuracak olanların iş kuruluş tarihinden itibaren en fazla 1 yıl geçmiş olması
  • Mevcut işletmelerin son iki yıl içinde faaliyette bulunmuş olması
  • İşletmenin KOBİ tanımına uygun olması
  • İşletmenin yurt dışından ithal edilen ürünleri Türkiye’de yerli ve milli imkânlarla üretecek olması (Bu durumda ekstra olarak 6 milyon liraya kadar destek alınabilir

Bu kredi paketinden yararlanmak isteyenlerin ilk olarak KOSGEB veritabanına kayıt olmaları gerekiyor. Kayıt işlemi için KOSGEB’in resmi web sitesi olan https://www.kosgeb.gov.tr/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

Eğitimi tamamladıktan sonra, işletmenizi kurmanız veya mevcut işletmenizi geliştirmeniz gerekiyor. İşletmenizin KOBİ tanımına uygun olması ve yurt dışından ithal edilen ürünleri Türkiye’de yerli ve milli imkânlarla üretecek olması önemli bir kriterdir.

Bu kredi paketi için anlaşmalı olan bankalar şunlardır:

  • Ziraat Bankası
  • Halkbank
  • Vakıfbank
  • Denizbank
  • QNB Finansbank
  • Türkiye İş Bankası

Bu kredi paketi ile alınabilecek 6 milyon liraya kadar ek destek de bir diğer fırsattır. Bu destekten yararlanmak için ise işletmenin yurt dışından ithal edilen ürünleri Türkiye’de yerli ve milli imkânlarla üretecek olması gerekmektedir.