Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Faiz Yükseldi, Dolar Yeniden Yükselişe Geçti

Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrası dolar yeniden yükselişe geçti. Türk lirası kısmen değer kazandı ancak dolar kayıplarını hızla telafi etti. Faiz kararı sonrası döviz kurları ve altın fiyatları tekrar yükselişe geçti. Borsa İstanbul'da ise yabancı yatırımcıların ilgisi artmaya devam ediyor.

Yayın Tarihi: 29.08.2023 13:51
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Faiz Yükseldi, Dolar Yeniden Yükselişe Geçti

Faiz Yükseldi, Dolar Yeniden Yükselişe Geçti

Merkez Bankası’nın piyasalar tarafından sürpriz olarak nitelendirilen faiz kararı sonrası Türk lirası kısmen değer kazandı. Ancak dolar, kayıplarını bir hafta olmadan toparlayarak yeniden yükselişe geçti. Dolar kısa sürede 27 TL seviyesine ulaştı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın faiz artırımı sonrasında döviz kurları ve altın fiyatları tekrar yükselişe geçti. Faiz kararı sonrası düşen dolar ve altın fiyatları, kısa sürede yeniden yükselerek eski seviyelerine yaklaştı.

Borsa Rekora Yabancı İle Gidiyor

Merkez Bankası'nın faiz kararının ardından BIST 100 endeksi kısa süreli bir gerileme yaşadı. Ancak yabancı yatırımcıların artan ilgisiyle birlikte endeks yeniden yükselişe geçti. Borsa İstanbul, yabancı girişlerinde kayda değer artışlar yaşamaya devam ediyor.

Altın Değerleniyor

Faiz kararı sonrası dolarda yaşanan düşüş, altının değer kaybetmesine neden oldu. Ancak altın, doların yeniden yükselişiyle birlikte tekrar değer kazanmaya başladı. Altın fiyatları, kısa sürede yükselerek eski seviyelerine yaklaştı.

Yatırımcılar Piyasaları Yakından Takip Ediyor

Altın piyasasındaki ons altın ve döviz kuru değişimleri, yatırımcılar tarafından yakından takip ediliyor. Altın fiyatlarındaki değişimler, iç piyasada gram altın fiyatlarını da etkiliyor. Yatırımcılar, altın alımı için uygun bir zaman olduğunu düşünüyorlar.