Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Evlilik Kredisi Veren Bankalar ve Faiz Oranları

2 banka evlilik kredisi veriyor ancak faiz oranları yüksek. Halkbank ve Alternatif Bank gençlere evlilik kredisi sunuyor. Halkbank'ın faiz oranı yüzde 3.69, Alternatif Bank'ın faiz oranı ise yüzde 4.6 olarak belirlenmiş. Gençler için daha düşük faiz oranları bekleniyor.

Yayın Tarihi: 10.10.2023 15:04
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Evlilik Kredisi Veren Bankalar ve Faiz Oranları

2 banka evlilik kredisi veriyor ama...

2 bankadan son dakika açıklaması geldi. Gelen açıklamada bankalar, evlenecek vatandaşlara evlilik kredisi vereceklerini bildirirken faiz oranlarının bir miktar, hatta birazdan fazla yüksek olduğu görülüyor. Gençler, devlet tarafından verilecek faizsiz evlilik kredisini beklerken geçen hafta bir açıklama geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aile ve Gençlik Bankası'nın kurulması ile birlikte yeni evlenenlere 150 bin TL'lik faizsiz, 2 yıl geri ödemesiz 150 bin TL kredi verileceğini söylerken başvuruların ilk etapta deprem bölgesi için başlayacağını, daha sonra ülke genelinde başvuruların alınacağını söyledi. Bu açıklamaya göre bu ay sonunda kurulması beklenen Aile ve Gençlik Bankası'nın Kasım ayında krediyi deprem bölgesindeki çiftlere vermesi beklenirken diğer iller için 2024 yılında başvuruların başlaması bekleniyor. Diğer illerde yaşayan vatandaşlar, evlilik kredisine daha en az 2-3 ay olduğunu gördükten sonra hangi bankaların evlilik kredisi verdiğini araştırmaya başladı.

GENÇLER NASIL ÖDEYECEK?

Kampanyalara baktığımızda Halkbank ile Alternatif Bank'ın gençlere evlilik kredisi verdiği görülüyor. Ancak faiz oranları 3.6'nın üzerinde. Ancak burada bankaların devreye girmesi gerekmektedir. Yüksek faiz oranları, yeni evlenen çiftlerin omuzlarına ekstra yük olarak binecektir. Bu nedenle bankalar, kredi faiz oranlarında güncellemeye gitmelidir. Halkbank'ın evlilik kredisine baktığımızda 50 bin liraya kadar evlilik kredisinin yüzde 3.69 faizle vatandaşlara kullandırılacağı görülüyor. Kredi tablosu şu şekilde: Söz konusu kredi 3 ay ertelemeli şekilde çekilebiliyor. Bankadan konu ile ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: Evliliğe hazırlık sürecinde bulunan müşterilerimizin; mobilya, ev tekstili, düğün, balayı gibi masraflarını karşılayabilmelerine yönelik cazip faiz oranları ve bütçelerine uygun geri ödeme seçenekleriyle oluşturulan kredi ürünümüzdür.

Ödeme Seçenekleri

Kredi ödemelerinizi;

  • Aylık eşit taksitli,
  • Serbest ödemeli,
  • 3 aya kadar ödemesiz

olarak yapabilirsiniz.

ALTERNATİF BANK

Alternatif Bank'ın evlilik kredisine baktığımızda ise faiz oranının 4.5'in üzerinde olduğu görülüyor. 'Evlililk hazırlığı içinde, beyaz eşya, mobilya, düğün, balayı seyahati gibi masraflarınızı karşılamanız için avantajlı faiz oranıyla Masrafsız Evlilik Kredisi Alternatif Bank'ta' ifadeleri ile açıklanan başvuru şartları şu şekilde: 'Türkiye’de yaşayan, 18 yaşını doldurmuş ve düzenli gelir sahibi olan, son 6 ay içinde evlenmiş veya evlilik hazırlığında bulunan, ve bunu belgeleyen herkes Evlilik Kredisi’ne başvurabilir' Söz konusu kredinin yüzde 4.6 faizle verildiği görülüyor. 100 bin lira çekecekler 12 ay vadede ödemeleri şu şekilde: 24 ay vadede ise ödemeler şu şekilde: