Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Evlerini Onarmak İsteyenler Dikkat! Bakanlıktan Ev Onarım ve Bakım Yardımı

Aile ve Sosyal Hizmet Bakanlığı, dar gelirli ailelere ev onarım ve bakım yardımı yapacak. Evlerinin onarımını yapacaklara 100.000 TL destek verilecek. Bakanlık, basit, orta düzey ve kapsamlı ev onarımı için farklı yardım seçenekleri sunacak.

Yayın Tarihi: 03.07.2023 11:40
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Evlerini Onarmak İsteyenler Dikkat! Bakanlıktan Ev Onarım ve Bakım Yardımı

Aile ve Sosyal Hizmet Bakanlığı dar gelirli ailelere çeşitli kalemlerde yardımlarını yapmaya devam ediyor.

Yapılan son açıklamaya göre Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı dar gelirli ailelere kötü şartlarda bulunan evlerinin onarımı için yardım yapacak. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yayımladığı son ilan ile dar gelirli ailelere yeni bir müjde verdi. Dar gelirli ve ihtiyaç sahibi ailelere yönelik çeşitli yardımlar yapan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bir destek haberini daha duyurdu. Bakıma muhtaç ve olumsuz şartlar içerisinde bulunan evler için dar gelirli ailelere destek yapılacağı haberini duyurdu. İşte konu ile alakalı tüm detaylar…

Evlerinin onarımını yapacaklara 100.000 TL

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yayımladığı son ilana göre ihtiyaç sahibi ailelerin evlerine yönelik barınma yardımı kapsamında sosyal destek sağlamaya devam etmektedir. Bu sosyal yardımlar ile tamamen ihtiyaç sahibi ailelere verilerek, vatandaşların bu destekler sayesinde sağlıksız evlerinden kurtulmaları amaçlanmaktadır. Aile Bakanlığı'nın sosyal yardım programları sayfasında yapılan değişiklikler ise dikkat çekmektedir. Barınma yardımlarının tutarlarında artış görülmüş ve ev onarımı yapacaklara farklı seçeneklerde yardımlar sunulmaya başlanacağı belirtilmiştir.

Bakanlık Yardımları

  • Basit Ev Onarımı: Evlerinde basit düzeyde onarım yapacak hanelere 35.000 TL'ye kadar ödeme yapılmaktadır.
  • Orta Düzey Ev Onarımı: Bakımsız olan evlerde orta düzeyde onarım yapacak ailelere 70.000 TL'ye kadar nakit desteği sağlanmaktadır.
  • Kapsamlı Ev Onarımı: Evlerini sağlıklı bir hale getirmek için kapsamlı onarım yapacak vatandaşlara 100.000 TL destek verilmektedir.
  • Prefabrik Ev Yaptırma Yardımı: Prefabrik ev yaptıracak vatandaşlara 300.000 TL'ye kadar nakit destek sağlanmaktadır.
  • Betonarme Ev Yaptırma Yardımı: Betonarme ev yaptıracak ailelere Aile Bakanlığı tarafından 500.000 TL'ye kadar destek vereceği açıklanmıştır.