Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Evin Kirası 7 Bin Lira: Hayat Pahalılığı ve Emlak Sektörü

Hayat pahalılığı, yüksek enflasyon derken bir emlak sitesinin verdiği ilanda adeta harabe olan bir daireye 7 bin lira kira istendi. Uygun fiyatlı kiralık ev bulamayan vatandaşlar, yaşanması mümkün olmayan konutlara yüksek kiralar vermek zorunda kalıyor. İstanbul'un birçok semtinde kiralar 11 bin lira olan asgari ücretin üzerinde seyrederken, bazı ev sahipleri ve emlakçılar ise kömürlükten bozma yerleri dahi 'müstakil ev' diye pazarlayarak yüksek fiyatlara kiraya vermeye çalışıyor. Bunun bir örneği, İstanbul'un Kağıthane ilçesinde bulunan bir kiralık ev ilanında görüldü. Eve 'mağara' benzetmesi yapan sosyal medya kullanıcılarının bazıları da evin 7 bin liralık kirasını fazla buldu. İlandaki evin fotoğraflarında evin pek çok noktasında hasar ya da tahribat olduğu görüldü. İlanın sosyal medyadaki tepkilerin ardından kaldırıldığı görüldü.

Yayın Tarihi: 13.09.2023 15:06
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Evin Kirası 7 Bin Lira: Hayat Pahalılığı ve Emlak Sektörü

Hayat Pahalılığı ve Emlak Sektörü

Hayat pahalılığı, yüksek enflasyon derken bir emlak sitesinin verdiği ilanda adeta harabe olan bir daireye 7 bin lira kira istendi. Uygun fiyatlı kiralık ev bulamayan vatandaşlar, yaşanması mümkün olmayan konutlara yüksek kiralar vermek zorunda kalıyor. İstanbul'un birçok semtinde kiralar 11 bin lira olan asgari ücretin üzerinde seyrederken, bazı ev sahipleri ve emlakçılar ise kömürlükten bozma yerleri dahi 'müstakil ev' diye pazarlayarak yüksek fiyatlara kiraya vermeye çalışıyor.

Kiralık Evdeki Durum

Bunun bir örneği, İstanbul'un Kağıthane ilçesinde bulunan bir kiralık ev ilanında görüldü. Eve 'mağara' benzetmesi yapan sosyal medya kullanıcılarının bazıları da evin 7 bin liralık kirasını fazla buldu. İlandaki evin fotoğraflarında evin pek çok noktasında hasar ya da tahribat olduğu görüldü. İlanın sosyal medyadaki tepkilerin ardından kaldırıldığı görüldü.