Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Evde Bakım Maaşı Yatan İller Listesi ve Zamlı Maaşlar

Evde bakım maaşı (parası) yatan iller listesi merak ediliyor. Her ay düzenli olarak farklı iller için farklı tarihlerde yatırılan evde bakım maaşının eylül ayında yatıp yatmadığı araştırılıyor. Evde bakım maaşları 15 Eylül'den itibaren hesaplara yatırılmaya başlayacak. Ağustos ayından itibaren evde bakım maaşları zamlı olarak 5 bin 98 lira şeklinde hesaplara yatırılacak. Evde Bakım Maaşı Yıl Sonuna Kadar Zamlı Verilecek!

Yayın Tarihi: 28.08.2023 10:21
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Evde Bakım Maaşı Yatan İller Listesi ve Zamlı Maaşlar

Evde Bakım Maaşı Yatan İller Listesi

Evde bakım maaşı (parası) yatan iller listesi merak ediliyor. Her ay düzenli olarak farklı iller için farklı tarihlerde yatırılan evde bakım maaşının eylül ayında yatıp yatmadığı araştırılıyor. Peki, Eylül ayı evde bakım maaşı yatan iller listesi geldi mi? 2023 Eylül ayı zamlı evde bakım maaşları yattı mı, ne zaman yatacak? e-Devlet sorgulama ekranı EVDE BAKIM MAAŞI YATTI MI, NE ZAMAN YATAR? Engellinin vasisi veya bakımını yürüten aile ya da akrabasına verilen evde bakım maaşı ödemeleri her ayın 15'i ile 31'i arasında yatırılıyor. Buna göre; Evde bakım maaşları 15 Eylül'den itibaren hesaplara yatırılmaya başlayacak.

Zamlı Evde Bakım Maaşı Ne Kadar Oldu?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, sosyal yardım ödemelerine yapılan zam miktarlarını açıkladı. 2023 temmuz zammı ile yılın ikinci yarısında geçerli olacak yeni evde bakım maaşı belli oldu. Ocak zammı sonrası evde bakım aylığı 4 bin 337 lira olmuştu. Temmuz ayında memur maaş katsayısında yaşanan değişikliğin ardından, yeni evde bakım maaşı ödemesi yüzde 17,55'lik zamla birlikte 5 bin 98 lira oldu. Buna göre; Ağustos ayından itibaren evde bakım maaşları zamlı olarak 5 bin 98 lira şeklinde hesaplara yatırılacak.

Evde Bakım Maaşı Yıl Sonuna Kadar Zamlı Verilecek!

Aile Bakanlığı Zamlı Ödemelere Başladı Temmuz ayında zam yapılan evde bakım maaşı ödemeleri, ağustos ayında zamlı olarak hesaplara yattı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ağustos ayında da evde bakım maaşı ödemelerini hak sahibi vatandaşların hesaplarını aktardı. Geçtiğimiz aylarda olduğu gibi ağustos ayında da ay ortasında evde bakım maaşı ödemeleri verilirken, söz konusu destek ödemesinden faydalanan vatandaşlar da zamlı ödeme tutarına dair araştırmalara ağustos sonunda da devam ediyorlar.Evde Bakım Maaşı Zamlı ÖdemelerEvde bakım maaşına ve diğer sosyal yardım ödemelerine temmuz ayının ilk günlerinde memur maaş katsayısına göre zam yapıldı. Zamlı ödemeler ağustos ayından itibaren hak sahibi vatandaşların hesaplarına yatarken, evde bakım maaşının güncel tutarı da belli oldu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, 4336 TL olan evde bakım maaşı 5.097 TL seviyesine çıktı. Söz konusu destek ödemesinin verilmesinin ardından Bakanlığın resmi internet sitesinden yapılan açıklamada “Yeni düzenlemeyle Evde Bakım Yardımı ödemelerini hak sahiplerinin hesaplarına artışlı şekilde yatırmaya başladık. Bu kapsamda Evde Bakım Yardımı’ndan yararlanan 568 bin tam bağımlı vatandaşın evinde bakım veren yakınlarına bu ay toplam 2.8 milyar TL Evde Bakım Yardımı ödemesi yaptık. Ödemelerin tüm engelli vatandaşlarımıza hayırlı olmasını dilerim.” denildi.