Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Ev Sahiplerinin Kira Bahane Oyunları: Kiracıları Şoke Eden Taktikler

Günümüzde artan kira fiyatları ve ev sahiplerinin yeni taktikleriyle ilgili son dakika bilgileri milyonlarca kiracıyı şoke etti. Ev sahipleri, yüksek kira alabilmek için 1 yıllık kiracıları bahane ederek evden çıkarmaya çalışıyor. Ancak kiracılar mahkemeye başvurarak haklarını arayabilirler.

Yayın Tarihi: 03.08.2023 16:05
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Ev Sahiplerinin Kira Bahane Oyunları: Kiracıları Şoke Eden Taktikler

Günümüzde artan kira fiyatları, vatandaşların önemli gündem maddelerinden biri haline gelmiş durumda.

Kiracılar ve ev sahipleri arasında süregelen kira kavgası devam ederken, uzmanlar bu konuda peş peşe açıklamalarda bulunuyor.

Gelen son dakika bilgisi ise milyonlarca kiracıyı şoke etti. 1 yıllık kiracılar dikkat! Ev sahipleri bunu söyleyerek evden çıkarıyorlar. Ev sahiplerinin yeni oyunu ifşa oldu. Eğer evden çıkarıldıysanız hemen mahkemeye başvurun!

Kira Fiyatlarındaki Yükseliş ve Ev Sahiplerinin Taktikleri

Mültecilerle birlikte kiralık daire fiyatları tavan yapmış durumda. Şu anda en ucuz ev kirası bile 8 bin TL'ye kadar ulaşırken, kiracılar ve ev sahipleri arasında kavgalar hala devam ediyor.

Ev sahipleri yüksek fiyatlarla evlerini kiralamayı tercih ederken, kiracılar mağdur olmaya devam ediyor. Uzmanlardan gelen son dakika uyarısı ise milyonlarca kiracıyı şoke etti. 1 yıllık kiracılar dikkat! Ev sahipleri bu bahaneyle evden çıkarıyorlar. Ev sahiplerinin yüksek kira alabilmek için uyguladığı yeni oyun ortaya çıktı.

1 Yıllık Kiracılara Uyarı: Yeni Taktikler İfşa Oldu

Samsun Tüm Emlakçılar Meslek Odası (SATEM) Başkanı Mevlüt Oral, konuyla ilgili önemli bilgiler paylaştı. Bazı mülk sahiplerinin daha yüksek fiyatlarla yeni kiracı bulmak için 1 yıllık eski kiracılarını 'kontratın bitti, çık' bahanesiyle evden çıkartmaya çalıştığını söyledi.

Oral, kiracıların sözleşmelerinin bittikten sonra otomatik olarak yenilendiğini ve bu durumda ev sahibinin en fazla yüzde 25 kiraya zam yapabileceğini belirtti. Kiracıların en az 5 yıl daha aynı evde oturma hakkına sahip olduğunu vurgulayan Oral, kiracıları üst üste uyardı.

Ev Sahiplerinin Bahane Oyunları

Mevlüt Oral, deprem sonrasında Samsun'a gelenlerin ve inşaat sektöründeki hareketliliğin azalması nedeniyle boş ev bulmanın zorlaştığını ifade etti. Bugün Samsun'da 1+1 dairelerin en düşük kira fiyatının 6 bin TL'den başlayıp 12 bin TL'ye kadar çıktığını belirtti.

Kiracıların mağduriyetine dikkat çeken Oral, ev sahiplerinin "çocuklarım gelecek" veya "kendim oturacağım" gibi bahanelerle kiracıları çıkartmak istediklerini ifade etti. Ancak bu gibi durumlarda kiracıların mahkemeye başvurabileceğini ve ev sahiplerinin 2 yıl boyunca evi kiraya veremeyeceğini aktardı.